Andalúz fokhagymaleves recept

Andalúz fokhagymaleves
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
2471

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Bukunk a bukéjára - fokhagyma , kolbász, kakukkfű: mm!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 5 fej fokhagyma
  • 10 dkg chorizo kolbász
  • 1 evőkanál friss kakukkfű
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 l csirkealaplé
  • só, bors
  • 4 db tojás
  • kenyér a tálaláshoz

Elkészítés

Az olajat alacsony lángon felhevítjük, és héjastól hozzáadjuk a gerezdekre szedett fokhagymát. Meg-megforgatva 15-20 percig pirítjuk, amíg a héj aranybarna nem lesz (ügyeljünk arra, hogy ne égjen meg!), majd kivesszük és félretesszük. Mikor kihűlt, a héjat eltávolítjuk, a megpuhult gerezdeket pedig összepasszírozzuk.

A felvágott chorizót ropogósra pirítjuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, majd néhány másodperc után a fokhagymapépet is. Megszórjuk a paprikával, hozzáöntjük az alaplét, és alacsony lángon felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk.

A tálalás előtt 2-3 perccel a forró levesbe ütjük a tojásokat, és ügyelve arra, hogy egészben maradjanak, megfőzzük őket. A levest forrón, friss kenyérrel tálaljuk.


Andalúz fokhagymaleves recepthez kapcsolódó receptek

Andalúz fokhagymaleves

Andalúz fokhagymaleves

Bukunk a bukéjára - fokhagyma , kolbász, kakukkfű: mm!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés