Andalúz pecsenye recept

Andalúz pecsenye
4 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
schmartin

Nehézség:

Elkészítési idő:

85 perc

Megnézték:
5063

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az andalúz pecsenye családi találmány nálunk; az elnevezés nem arra utal, hogy bármi különlegesen spanyolos hozzávaló lenne az ételben, sokkal inkább arra, hogy az étel hangulata - minket - andalúziai élményeinkre emlékeztettek. Jó étvágyat!

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg sertés fehérpecsenye
  • 3 dl száraz vörösbor
  • 3 dl paradicsompüré
  • 2 db közepes vöröshagyma
  • bors
  • bazsalikom
  • borókabogyó
  • kevés méz
  • kevés olívaolaj

Elkészítés

A húst felvágjuk, kiklopfoljuk, meghintjük sóval, borssal, bazsalikommal. A hús széleit kissé bevagdossuk. Kevés olívaolajat tepsibe öntünk, majd egyenletesen eloszlatjuk benne.

A hússzeleteket a tepsibe fektetjük szépen egymás mellé, nagyon kevés mézzel meglocsoljuk, majd a paradicsompürét és a vörösbort a hús köré öntjük – ez utóbbiból annyit, hogy éppen ellepje a húst.

A vöröshagymát felnegyedeljük, és az egész fokhagymákkal együtt a hús köré rendezzük a tepsibe. Hasonlóképp teszünk a borókabogyóval. A szépen elrendezett hozzávalókkal telt tepsit 200 fokos sütőbe tesszük, és 45 percig fedő alatt sütjük, majd 15 percig fedő nélkül is.

Köretként sült krumplit, krumplipürét, krokettet, esetleg rizst javaslunk, kinek-kinek az ízlése szerint.


Andalúz pecsenye recepthez kapcsolódó receptek

Andalúz pecsenye

Andalúz pecsenye

Az andalúz pecsenye családi találmány nálunk; az elnevezés nem arra utal, hogy bármi különlegesen spanyolos hozzávaló lenne az ételben, sokkal inkább arra, hogy az étel…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés