Andalúziai narancsos csirke recept

Andalúziai narancsos csirke
1 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
2928

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kenyérre kenjük - a húst és a vendégeket

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 4 db csirkecomb
  • 4 db csirkemell
  • 1 db citrom
  • 3 db narancs
  • 4 db szegfűszeg
  • 8 dkg serrano sonka (vagy pancetta)
  • 1 szál kakukkfűszár, finoman felszeletelve
  • 45 dkg mogyoróhagyma
  • 1 dl száraz fino sherry
  • 1 pohár víz
  • só, frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

Az olajat felhevítjük, a csirkemellet és a -combot barnára sütjük benne, majd a húst kivesszük és félretesszük.

Az alaposan megmosott citromot és narancsot szeletekre vágjuk, majd a szegfűszeget a narancs héjába tűzzük.

A sonkaszeleteket kis batyukba hajtogatjuk és a kakukkfűszárral összekötjük őket.

A felaprított hagymát és a gyümölcsöket a hús olajában addig sütjük, míg a hagyma meg nem barnul, majd a hagyma és gyümölcs felét kivesszük a serpenyőből, a csirkét pedig visszatesszük.

Hozzáadjuk a bort és a vizet, és felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, és a kis sonkabatyukat a csirkedarabokra helyezzük.

Alacsony lángon, fedő alatt 20-30 percig főzzük, majd a csirkedarabokat és sonkabatyukat kivesszük, és a félretett hagymás gyümölccsel együtt melegen tartjuk.

Felforraljuk a serpenyőben maradt gyümölcsös-hagymás keveréket és összepréseljük, míg dzsem állagú nem lesz. A hússzeleteket a szósszal tálaljuk és a sonkabatyukkal díszítjük.


Andalúziai narancsos csirke recepthez kapcsolódó receptek

Andalúziai narancsos csirke

Andalúziai narancsos csirke

Kenyérre kenjük - a húst és a vendégeket

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés