Andouille kolbász rákkal és kreol mustárszósszal recept

Andouille kolbász rákkal és kreol mustárszósszal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1020

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ellentétek találkozása, szelíd rák és markáns kolbász

4 személyre

  • 50 dkg nyers, megpucolt nagyobb garnélarák
  • 1 evőkanál cajun vagy kreol fűszerkeverék
  • 2 evőkanál étolaj
  • 50 dkg andouille kolbász
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 db nagyobb kaliforniai paprika
  • 1 evőkanál frissen aprított kakukkfű
  • 2.5 dl csirkealaplé
  • 2 kiskanál vörösborecet
  • 5 evőkanál kreol mustár
  • só, bors

Elkészítés

A garnélarákokat beleforgatjuk a fűszerkeverékbe. Egy evőkanál olajat felhevítünk, és a 2 cm-es darabokra vágott kolbászkák mindkét oldalát megsütjük benne, majd félretesszük. A rákokat is beletesszük a serpenyőbe, és kb. 3 percig sütjük, majd a kolbászokhoz tesszük.

A maradék egy evőkanál olajat beleöntjük a serpenyőbe, és beletesszük a vékony szeletekre vágott hagymát, a csíkokra vágott paprikát és a kakukkfüvet. Kb. 5 perc alatt éppen csak puhára pároljuk a zöldségeket.

Hozzáöntjük az alaplét, az ecetet és a mustárt, és állandóan kevergetve addig főzzük, míg sűrűsödni nem kezd. A kolbászt és a rákot beletesszük a mártásba, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és időnként megkeverve lassú tűzön átmelegítjük.


Andouille kolbász rákkal és kreol mustárszósszal

Andouille kolbász rákkal és kreol mustárszósszal

Ellentétek találkozása, szelíd rák és markáns kolbász

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés