Angol lekváros teasütemény - scone recept

Angol lekváros teasütemény - scone
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
732

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kiadós, mégse kiadás!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 22.5 dkg sütőporos liszt (az arány 12,5 dkg liszthez ½ kiskanál só és 1½ kiskanál sütőpor)
  • 5 dkg puha vaj
  • 1.5 evőkanál cukor
  • 1 dl tej
  • kevés liszt

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 220 ºC-ra. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd elkeverjük benne a cukrot, egy csipet sót és a tejet. (Ha szükséges, adhatunk hozzá még tejet, hogy puha tésztát kapjunk.)

A tésztát belisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk, és egy 3,5 cm átmérőjű tésztakiszúróval korongokat szaggatunk belőle.

A süteményeket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rendezzük, kevés liszttel meghintjük, és 12 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha aranybarna és jó magas.

Rácson kihűtjük, és szobahőmérsékleten, sűrű tejszínnel és eperlekvárral tálaljuk.


Angol lekváros teasütemény - scone recepthez kapcsolódó receptek

Angol lekváros teasütemény - scone

Angol lekváros teasütemény - scone

Kiadós, mégse kiadás!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés