Angol teapogácsa recept

Angol teapogácsa
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2938

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A sütemény frissen, melegen a legfinomabb.

9 személyre

  • 22.5 dkg liszt
  • 3 csapott kiskanál sütőpor
  • 5 dkg vaj
  • 1.5 dl tej vagy író
  • 2 evőkanál tej, amivel megkenjük

Elkészítés

A sütőt 220 °C-ra (légkeveréses sütőt 200 °C-ra, gázsütőt 4–5. fokozaton) előmelegítjük. A lisztet a sütőporral és sóval egy tálba szitáljuk. Kézzel belemorzsoljuk a vajat.

A tészta közepébe mélyedést készítünk. Beleöntünk 1,5 dl tejet, ill. írót, és az egészet lágy, tapadós tésztává gyúrjuk. Belisztezett munkafelületen néhány másodperc alatt újra átgyúrjuk.

A tésztából cipót formálunk, majd kb. 2,5 cm vastagra, négyszög vagy kör alakúra kinyújtjuk. Belisztezett késsel a négyszöget hosszában és keresztben háromfelé vágjuk, hogya végén 9 négyszögletes darab keletkezzen; ha a tészta kerek, akkor 8 háromszögre vágjuk.

A tésztákat egy belisztezett tepsire helyezzük és megkenjük 2 evőkanál tejjel. A sütő középső szintjén 10–15 percig sütjük, míg a pogácsák szépen megemelkednek és aranysárgára pirulnak. Akkor sült meg, ha a pogácsák alját megütögetve kongó hangot hallunk. Vajjal és eperlekvárral forrón kínáljuk.

Tipp:

MÁS VÁLTOZAT: Miután a lisztet a vajjal elmorzsoltuk, hozzáadunk 5 dkg mazsolát, 25 dkg finom kristálycukrot és fél kiskanál őrölt fahéjat. JÓ TUDNI: Ez a háromféle sütemény váratlan vendégek fogadására alkalmas. Pillanatok alatt előkészíthetők, és míg mi a vendégeket üdvözöljük, már meg is sülnek.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY DARABBAN: 137 kcal/575 kJ energia, 21 g szénhidrát, 3 g fehérje, 5 g zsír (ebből 3 g telített zsírsav), vitaminok: B-vitaminok és E-vitamin.


Angol teapogácsa recepthez kapcsolódó receptek

Angol teapogácsa

Angol teapogácsa

A sütemény frissen, melegen a legfinomabb.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés