Anikó diós-almás gyors süteménye

Anikó diós-almás gyors süteménye

Ezt a sütit rögtönöztem, annyira jó lett, hogy elneveztem magamról.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 25x20 cm-es tepsihez:

  • 2 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg liszt (fele sima, fele rétes)
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 6 dkg cukor
  • vaníliás cukor
  • tejföl
  • 5 dkg darált dió
  • rum-vanília aroma
  • 3 db hámozott alma
  • hámozott, szeletelt mandula
  • fahéj
  • porcukor
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tojásokat a vajjal kikeverjük, hozzáadjuk a kétféle sütőporos lisztet, a darált diót, kevés tejfölt, az aromákat. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük. Tetejére almát reszelünk, fahéjjal meghintjük, mandulát szórunk rá, keveset. Forró sütőbe tesszük, 5 perc után csökkentjük a hőt és 160 fokon sütjük tovább 20 percig. Porcukorral meghintve tálaljuk.