Anikó gyors diós süteménye recept
Beküldő: bankiani Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Saját kreáció, a hozzávalókat úgy válogattam össze, hogy az ízek harmóniája meglegyen. Itt tej, vagy tejföl helyett a mascarponét használtam, kitünő lágy, laza tésztát kaptam.
A recept hozzávalói ( személyre)
Hozzávalók 25x20 cm-es tepsihez:
- 5 dkg vaj
- 2 db tojás
- 5 dkg darált dió
- 12 dkg liszt (kétféle, fele rétes, fele sima)
- 5 dkg cukor
- 0.5 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12 dkg mascarpone sajt
- narancshéj zselé
- citromhéj zselé darabok
- narancs és citrom aroma
Elkészítés
A vajat habosra kikeverjük a cukorral fakanállal, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a darált diót, a mascarponét, a gyümölcs zseléket, végül az aromákat. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 160 fokon sütjük 20 percig, tűpróbáig. Tetejét vaníliás porcukorral meghintjük.
Anikó gyors diós süteménye recepthez kapcsolódó receptek
Anikó gyors diós süteménye
Saját kreáció, a hozzávalókat úgy válogattam össze, hogy az ízek harmóniája meglegyen. Itt tej, vagy tejföl helyett a mascarponét használtam, kitünő lágy, laza tésztát kaptam.