Anikó szelet recept
Beküldő: Tündi konyha Nehézség: Elkészítési idő: 50 perc
Megnézték: |
Most hétvégén ezzel a finom, mutatós Anikó szelet süteménnyel vártam a vendégeket. Egyszerű elkészíteni, elronthatatlan és pillanatok alatt meg van. Sima és kakaós kevert tésztája van, a megfőzött pudingot a nyers tészta masszára ráöntjük (simítjuk), majd megsütjük. Tetejére habtejszín kerül, ami kakaóporral van megszórva. Igazi vendégváros sütemény - garantáltan pillanatok alatt szétkapkodják majd a vendégek! ;) Az a jó benne, hogy nem kell a tésztát nyújtani, nem kell egyesével kisütni a tésztalapokat ... hanem csak egyszerűen a tészta hozzávalóit kell összekeverni. A legjobb dolgok egyszerűen elkészíthetőek ... remek példa erre ez a sütemény is! ;) Most semmiképpen sem szerettem volna nagyon elmaradni ezzel a recepttel ... ezért már itt is van! :)
A recept hozzávalói ( személyre)
Tészta hozzávalói:
- 30 dkg liszt
- 5 db tojás
- 17 dkg kristálycukor
- 1 dl étolaj
- 1 dl víz
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 3 dl habtejszín a tetejére (cukrászhab)
Krém hozzávalói:
- 8 dl tej
- 2 csomag vanília ízű főzőpudingpor
- 9 evőkanál kristálycukor
- kakaópor (cukrozatlan) a szóráshoz
Elkészítés
Elkészítés: (Tepsi mérete: 20 cm x 36 cm)
1. Kézi mixerrel először az egész tojásokat a cukorral habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat is. A tojásos-cukros keverékbe belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
2. Szokásos módon megfőzzük a pudingot.
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe a tésztamasszának több, mint a felét beleöntjük, majd egyenletesen elsimítjuk. A maradék tésztamasszába belekeverjük a kakaóport és tetszés szerint rákanalazgatjuk a sárga tésztamasszára. A még meleg pudingot pedig a nyers tésztamasszára egyenletesen ráöntjük (simítjuk), és előmelegített sütőben 170 fokon kb. 25-30 percig sütjük (tűpróba).
4. A felvert, kemény tejszínhabot a megsült és a már kihűlt sütemény tetejére egyenletesen rákenjük, azt pedig megszórjuk kakaóporral.
5. Tálalás előtt szép, egyforma szeletekre felvágjuk!