Anikó szelet recept

Anikó szelet
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
469

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Most hétvégén ezzel a finom, mutatós Anikó szelet süteménnyel vártam a vendégeket. Egyszerű elkészíteni, elronthatatlan és pillanatok alatt meg van. Sima és kakaós kevert tésztája van, a megfőzött pudingot a nyers tészta masszára ráöntjük (simítjuk), majd megsütjük. Tetejére habtejszín kerül, ami kakaóporral van megszórva. Igazi vendégváros sütemény - garantáltan pillanatok alatt szétkapkodják majd a vendégek! ;) Az a jó benne, hogy nem kell a tésztát nyújtani, nem kell egyesével kisütni a tésztalapokat ... hanem csak egyszerűen a tészta hozzávalóit kell összekeverni. A legjobb dolgok egyszerűen elkészíthetőek ... remek példa erre ez a sütemény is! ;) Most semmiképpen sem szerettem volna nagyon elmaradni ezzel a recepttel ... ezért már itt is van! :)

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Tészta hozzávalói:

  • 30 dkg liszt
  • 5 db tojás
  • 17 dkg kristálycukor
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 3 dl habtejszín a tetejére (cukrászhab)

Krém hozzávalói:

  • 8 dl tej
  • 2 csomag vanília ízű főzőpudingpor
  • 9 evőkanál kristálycukor
  • kakaópor (cukrozatlan) a szóráshoz

Elkészítés

Elkészítés: (Tepsi mérete: 20 cm x 36 cm)

1. Kézi mixerrel először az egész tojásokat a cukorral habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat is. A tojásos-cukros keverékbe belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.

2. Szokásos módon megfőzzük a pudingot.

3. Sütőpapírral bélelt tepsibe a tésztamasszának több, mint a felét beleöntjük, majd egyenletesen elsimítjuk. A maradék tésztamasszába belekeverjük a kakaóport és tetszés szerint rákanalazgatjuk a sárga tésztamasszára. A még meleg pudingot pedig a nyers tésztamasszára egyenletesen ráöntjük (simítjuk), és előmelegített sütőben 170 fokon kb. 25-30 percig sütjük (tűpróba).

4. A felvert, kemény tejszínhabot a megsült és a már kihűlt sütemény tetejére egyenletesen rákenjük, azt pedig megszórjuk kakaóporral.

5. Tálalás előtt szép, egyforma szeletekre felvágjuk!


Anikó szelet recepthez kapcsolódó receptek

Anikó szelet

Anikó szelet

Most hétvégén ezzel a finom, mutatós Anikó szelet süteménnyel vártam a vendégeket. Egyszerű elkészíteni, elronthatatlan és pillanatok alatt meg van. Sima és kakaós kevert tésztája van, a megfőzött pudingot a nyers tészta masszára ráöntjük…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés