Aranygaluska recept

Aranygaluska
5 27

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Lévai Sándorné

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
3375

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Délutáni nasira javaslom.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 0.5 kg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 db tojássárgája
  • 3 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 6 dkg vaj
  • 1 csipet só

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 20 dkg dió
  • 15 dkg cukor
  • 8 dkg vaj
  • 1 db citrom reszelt héja

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a tejjel egy kiskanál cukorral. Ezután a lisztbe beletesszük az 5 dkg cukrot, egy csipet sót és összekeverjük. A felfutatott élesztőhöz hozzáadunk 2 evőkanál lisztet, a 2 tojás sárgáját és a felolvasztott vajat és elkeverjük. Majd a liszthez adjuk a masszát, a tejet és összekeverjük a fakanállal. (Kenyér sütőgépbe dagasztottam, és ott is kelt meg.)

Kiszaggatjuk a tésztát, belemártjuk a felolvasztott vajba ezután megforgatjuk a dió cukor citromhéj keverékébe. 170 fokon légkeverékes sütőben 30 percig sütjük. Vaníliás pudingkrémet használtam. A családomnak nagyon ízlett.


Aranygaluska recepthez kapcsolódó receptek

Aranygaluska

Aranygaluska

Délutáni nasira javaslom.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés