Aranygaluska borsodóval recept

Aranygaluska borsodóval

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tóth Ádám

Nehézség:

Elkészítési idő:

180 perc

Megnézték:
1120

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon finom és ízletes aranygaluska recept. Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki a borsodót is!

2 személyre

  • 70 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg kristálycukor
  • 5 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 5 db tojás
  • 3 dkg élesztő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
  • 1 csipet só

A borsodóhoz:

  • 0.5 db citrom
  • 2 dl víz
  • 5 dl száraz fehérbor
  • 15 dkg kristálycukor
  • 5 db tojás
  • 1 darabka fahéj
  • 5 szem szegfűszeg

Elkészítés

1. Az élesztőt kevés, langyos, cukrozott tejben futtasd föl. A tojások sárgáját a vajjal és porcukorral keverd habosra. Apránként szórd bele a lisztet, add hozzá az élesztőt, a vaníliás cukrot, a citrom lereszelt héját, egy kis sót, és annyi langyos tejet, hogy inkább lágy, mint kemény tésztát kapjál.

2. Alaposan dolgozd ki, majd meleg helyen hagyd a duplájára kelni. Ha megkelt, a maradék vajat olvaszd fel, és ebbe mártogatott kanállal szaggasd ki a tésztát.

3. Minden galuskát hempergess meg kristálycukorral összekevert darált dióban, vajjal kikent tepsibe, szép sorjában ültesd egymás mellé őket, és újra csak keleszd egy félórácskát.

Előmelegített sütőben, szép aranysárgára süsd.

4. Amíg ígéretes illatokat küld feléd a sütőből, hasznosítsd magad a borsodó elkészítésében: a bort vízzel, a cukor felével, a citrom héjával és a fűszerekkel forrald fel. Az egész tojásokat keverd habosra a cukor másik felével, majd lassan adagold hozzá a forralt bort. Gőz fölött addig kavargasd, amíg besűrűsödik.


Aranygaluska borsodóval recepthez kapcsolódó receptek

Aranygaluska borsodóval

Aranygaluska borsodóval

Nagyon finom és ízletes aranygaluska recept. Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki a borsodót is!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés