Aszalt meggyes brownie

Aszalt meggyes brownie

Jó a mintája! És nem semmi az íze sem!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg barna cukor
  • 7 dkg méz
  • 27.5 dkg étcsokoládé
  • 4 db tojás
  • 7 dkg liszt
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg aszalt meggy
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A vajat a cukorral és a mézzel együtt felolvasztjuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk az apró darabokra tört csokoládét, és alaposan összekeverjük.

A tojást enyhén felverjük, hozzáadjuk a csokoládémasszához,

majd hozzákeverjük a lisztet és a kókuszreszeléket is, és jól átforgatjuk.

A masszát egy 15x20 cm-es, sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük, a tetejét megszórjuk az aszalt meggyel, és a sütőbe helyezve 20 percig sütjük.

A sütőből kivéve félretesszük hűlni, majd 1 éjszakára a hűtőbe tesszük. A brownie-t tálalás előtt a papír segítségével kivesszük a formából, és kockákra vágjuk.