Aszalt paradicsom fűszeres olajban recept

Aszalt paradicsom fűszeres olajban
1.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1366

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A paradicsom napon való aszalása vesz több időt igénybe, de a végeredmény megéri, mert nagyon finom.

2 személyre

  • 1 kg paradicsom
  • 3 dl olívaolaj
  • 3 dl napraforgóolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • friss bazsalikom levél (v. szárított)
  • 3 evőkanál oregánó

Elkészítés

A paradicsomot alaposan mossuk meg, majd vágjuk félbe és kanállal vájjuk ki a magját.

Ezután egy alufóliával bélelt tepsibe tegyük egymásmellé a félbevágott, kimagozott paradicsomokat. Jó alaposan sózzuk meg, majd tegyük jó napos helyre, hogy pár nap alatt összeaszalódjanak. (a tepsit takarjuk le légáteresztő anyaggal, hogy a paradicsomot érje a levegő, és a nap, de a legyek, bogarak, ne tudjanak rászállni)

Az összeaszalódott paradicsomokat ezután tegyük bele egy üvegbe, majd adjuk hozzá a vékonyra felvágott fokhagymát, az ízlés szerinti mennyiségű apróra vágott bazsalikomot, (v. a szárított bazsalikomot) az oregánót, majd öntsük fel a kétféle olajjal.

Ezután légmentesen zárjuk le, majd jó alaposan rázzuk össze az üveg tartalmát. (aki csípősen szereti, az tehet bele még erős paprikát is)

Az üveget tegyük be a hűtőbe egy-két napra, hogy a paradicsom és a fűszerek íze jól összeérjen.

Az elkészült fűszeres aszalt paradicsomot ízlés szerint felhasználhatjuk pl. tészták, saláták ízesítésére, sajttálak díszítésére.


Aszalt paradicsom fűszeres olajban recepthez kapcsolódó receptek

Aszalt paradicsom fűszeres olajban

Aszalt paradicsom fűszeres olajban

A paradicsom napon való aszalása vesz több időt igénybe, de a végeredmény megéri, mert nagyon finom.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés