Aszalt paradicsom recept

Aszalt paradicsom
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Nagy Péter

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
531

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Üvegbe zárt nyár!

4 személyre

  • 2 kg kis méretű paradicsom
  • jó minőségű olaj (pl.olíva)
  • rozmaring, só, bors, és ízlés szerint zöldfűszerek

Elkészítés

Vágjuk ketté a paradicsomokat, távolítsuk el a magokat és a folyékony részt, majd vágjuk még két részre a szeleteket és helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire. Szorosan helyezzük őket egymás mellé. Sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint zöld fűszerekkel ízesítjük. Ha jó időt fogunk ki, tegyük ki a tűző napra, ilyen esetben két napig kell szárítani a napon. Ha nincs szép idő, tegyük sütőbe a tepsit, a lehető legalacsonyabb hőfokra kapcsoljuk a sütőt, és az ajtaját támasszuk ki fakanállal, hogy a felesleges gőz távozni tudjon. Addig süssük, amíg minden nedvesség távozik a paradicsomokból, az sem baj, ha kicsit megpirul a tetejük.

Tiszta üvegbe rakjuk a megszáradt paradicsomokat, és felöntjük jó minőségű olajjal. Fontos, hogy lepje el az olaj. Két hét elteltével kezdhetjük fogyasztani, szendvicsek, tészták mellé ajánlom, de önmagában, vagy sajttal is isteni.


Aszalt paradicsom recepthez kapcsolódó receptek

Aszalt paradicsom

Aszalt paradicsom

Üvegbe zárt nyár!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés