Aszalt paradicsom

Aszalt paradicsom

Üvegbe zárt nyár!

4 személyre

  • 2 kg kis méretű paradicsom
  • jó minőségű olaj (pl.olíva)
  • rozmaring, só, bors, és ízlés szerint zöldfűszerek
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Vágjuk ketté a paradicsomokat, távolítsuk el a magokat és a folyékony részt, majd vágjuk még két részre a szeleteket és helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire. Szorosan helyezzük őket egymás mellé. Sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint zöld fűszerekkel ízesítjük. Ha jó időt fogunk ki, tegyük ki a tűző napra, ilyen esetben két napig kell szárítani a napon. Ha nincs szép idő, tegyük sütőbe a tepsit, a lehető legalacsonyabb hőfokra kapcsoljuk a sütőt, és az ajtaját támasszuk ki fakanállal, hogy a felesleges gőz távozni tudjon. Addig süssük, amíg minden nedvesség távozik a paradicsomokból, az sem baj, ha kicsit megpirul a tetejük.

Tiszta üvegbe rakjuk a megszáradt paradicsomokat, és felöntjük jó minőségű olajjal. Fontos, hogy lepje el az olaj. Két hét elteltével kezdhetjük fogyasztani, szendvicsek, tészták mellé ajánlom, de önmagában, vagy sajttal is isteni.