Aszalt paradicsomos kenyér cserépben recept

Aszalt paradicsomos kenyér cserépben
4 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Boldog Kukta

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
1430

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nem sok hozzávalóra lesz szükségetek! Én kimondottan ezért vettem két agyagcserepet, amit természetesen csak erre a célra használok. Fantasztikusan puha kenyeret kaptok végeredményként és nem mellékesen az asztal dísze lesz egy-egy ünnepi vacsorán!

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 30 dkg liszt
  • 1.5 dl langyos víz
  • 2 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál só
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 8 db aszalt paradicsom összedarabolva
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 db 11 cm átmérőjű cserép

Elkészítés

Az élesztőt megkelesztem a langyos vízben egy pici cukorral együtt, majd a kenyérsütőbe öntöm. Ezután a többi hozzávalót is az üstbe öntöm és szép simára kidagasztom. Ezután kétfelé osztom a tésztát és pici cipót formázva beleteszem a kimosott cserépbe. Hagyom megkelni, hogy kiemelkedjen a cserépből. Forró sütőben 30-40 perc alatt ilyen szép aranybarnára sütöm. Nem csak finom, de igazi dísze lesz az asztalnak! Legyen szép napotok!


Aszalt paradicsomos kenyér cserépben recepthez kapcsolódó receptek

Aszalt paradicsomos kenyér cserépben

Aszalt paradicsomos kenyér cserépben

Nem sok hozzávalóra lesz szükségetek! Én kimondottan ezért vettem két agyagcserepet, amit természetesen csak erre a célra használok. Fantasztikusan puha kenyeret kaptok végeredményként és nem mellékesen az asztal dísze lesz egy-egy ünnepi…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Aszalt paradicsomos kenyér cserépben recepthez

thumb
Boldog Kukta - 2012. február 28.
Kedves Andrea! Örülök, ha megtetszett a recept. Kérdésedre válaszolva én semmivel sem kentem ki a cserepet, csak kimostam vízzel. De egy kis olíva vagy éppen sima olaj egyáltalán nem árt. Azzal bátran körbemaszatolhatod belülről a cserepet:-) Még egy tipp. Ha nincs a közeledben aszalt paradicsom, akkor friss paradicsomot szeletelj fel ne túl vékonyan, tedd egy tepsibe sütőpapírra és lassú tűzön kb 3-4 óra alatt szárítsd meg azokat. Így is készítettem már. Jó sütögetést kívánok! Legyen szép napod!
Kis Andrea - 2012. február 28.
Szia Boldog Kukta, csak egy kérdés: nem kell kikenni a cserepet semmivel sem, mielőtt beleteszed a tésztát? Nagyon szeretném kipróbálni a receptedet. Köszönöm a :)