Aszalt sárgabarackkal pácolt sütőtök recept

Aszalt sárgabarackkal pácolt sütőtök
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1149

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Sütőtök saláta recept aszalt sárgabarackkal.

4 személyre

  • 0.5 kiskanál őrölt gyömbér
  • 5 dkg aszalt sárgabarack
  • 5 dkg tökmag
  • 4 evőkanál málnaecet
  • 50 dkg pézsmatök vagy hokkaidótök (japántök)
  • 0 1-1 csipet őrölt kardamom és szegfűszeg só frissen őrölt fekete bors
  • 1 kis lollo rosso
  • 4 evőkanál tökmagolaj
  • 0 3-3 szál citromillatú kakukkfű és petrezselyemzöld

Elkészítés

Hámozzuk meg a sütőtököt. A puha belsejét és a magokattávolítsuk el. A belét gyaluljuk vékonyra. A legyalult tököttegyük egy párolóedény szűrőbetétjébe. Öntsünk az edénybe2 cm magasan vizet, és tegyük rá a szűrőbetétet. Lefedve gőzöljük 4–5 percig (ne legyen túl puha).

Hagyjuk a sütőtököt egy nagy tálban kihűlni. Vágjuk apróraaz aszalt sárgabarackot. Keverjük össze a málnaecettel, a gyömbérrel, a kardamommal és a szegfűszeggel. Ízesítsük sóval, borssal. Öntsük a páclevet a tökre, és pácoljuk lefedve 2 óra hosszat.

Tisztítsuk meg a lollo rossót, mossuk meg, és salátacentrifugában szárítsuk meg. A leveleit tépjük darabokra, és béleljünk ki vele egy nagy salátástálat. A tökmagot vágjuk apróra. Rendezzük el a tököt a salátaleveleken, majd öntsük rá a páclevet és a tökmagolajat.

Mossuk meg a zöldfűszereket, rázogassuk őket szárazra, ésleveleiket vágjuk apróra. Szórjuk a tökmaggal együtt a salátára. Lehetőleg azonnal tálaljuk. Friss pirítós kenyérrel kínáljuk.

Csicsókapörkölt napraforgómaggalHámozzunk meg és vágjunk vékony szeletekre 60 dkg csicsókát.Pároljuk meg úgy, mint a tököt a fenti receptben, majdtegyük bele a sárgabarackos páclébe, és ha magába szívta az ízét, tálaljuk salátaleveleken. Öntsük rá a páclevet és 3 evőkanál napraforgóolajat. Zsiradék nélkül pirítsunk meg 4 evőkanál napraforgómagot. Szórjuk a salátára 1 evőkanál összevágott petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.

Tipp:

Jó tanács A pácléhez a sötétnarancstól a barnásba hajló színű aszalt sárgabarack a legjobb.

A recept tápértéke:

250 kcal (1040 kJ), 6 g fehérje,18 g zsír, 15 g szénhidrát


Aszalt sárgabarackkal pácolt sütőtök recepthez kapcsolódó receptek

Aszalt sárgabarackkal pácolt sütőtök

Aszalt sárgabarackkal pácolt sütőtök

Sütőtök saláta recept aszalt sárgabarackkal.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés