Aszalt sárgabarackos bonbon

Aszalt sárgabarackos bonbon

Házi bonbon készítése szilikonos formában gyorsan elkészíthető.

7 személyre

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 0.25 tubus sűrített tej (1/4 tubus)
  • 5 dkg aszalt sárgabarack
  • szirup készítése
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd hozzá tesszük a sűrített tejet, ez lesz a bonbon teteje és az alja is.

Aszalt barackos krém: Szirupot készítünk és apróra vágjuk az aszalt barackot, majd kihűtjük és ledaráljuk, amikor már krémes állagú lett, akkor a bonbonokat megtöltjük vele.

Úgy készül, hogy először az forma aljába tesszük a csokoládét, és hűtőbe rakjuk, hogy megszilárduljon, ezután jön a krém, és a végén a csokoládé és hűtőbe tesszük. A házi bonbonokat mindig hűtőbe kell tárolni.