Aszalt szilvás-rumos szelet recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Az aszalt szilva íze különösen pikánssá teszi ezt a rumos süteményt.
- 25 dkg darált keksz
- 2 ek kakaópor
- 15 dkg porcukor
- 1 üveg rumaroma
- 5 dkg aszalt szilva (mag nélküli)
- 2 dl tejszín
- 20 dkg margarin
- 10 dkg étcsokoládés tortabevonó
- 2 dkg fenyőmag és zöld pisztácia darabok
Elkészítés
20*25 cm-s tepsi, és folpack a béleléshez.
Elkészítés: a kekszet, a kakaót és az aromát egy tálba öntjük. A tejszínt a cukorral felforraljuk, és a margarint hozzátesszük, majd olvadásig keverjük. Az egészet a kekszre öntjük. Összedolgozzuk, és az aszalt szilvát is belevagdaljuk. A tepsibe öntjük, és eligazítjuk egy kenőkés segítségével.
Hűtőbe tesszük dermedni, majd 1 óra múlva a csokit gőz felett megolvasztjuk, és a tetejére öntjük. Fenyőmaggal és pisztáciával díszítjük. A fóliát ráhajtjuk és kifagyasztjuk. Vizes késsel szeleteljük.
Ebből az adagból 20 szelet lesz.
Hűtőben tároljuk!
Aszalt szilvás-rumos szelet recepthez kapcsolódó receptek
Aszalt szilvás-rumos szelet
Az aszalt szilva íze különösen pikánssá teszi ezt a rumos süteményt.