Aszalt szilvás-rumos szelet recept

Aszalt szilvás-rumos szelet
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
2430

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az aszalt szilva íze különösen pikánssá teszi ezt a rumos süteményt.

4 személyre

  • 25 dkg darált keksz
  • 2 ek kakaópor
  • 15 dkg porcukor
  • 1 üveg rumaroma
  • 5 dkg aszalt szilva (mag nélküli)
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg étcsokoládés tortabevonó
  • 2 dkg fenyőmag és zöld pisztácia darabok

Elkészítés

20*25 cm-s tepsi, és folpack a béleléshez.

Elkészítés: a kekszet, a kakaót és az aromát egy tálba öntjük. A tejszínt a cukorral felforraljuk, és a margarint hozzátesszük, majd olvadásig keverjük. Az egészet a kekszre öntjük. Összedolgozzuk, és az aszalt szilvát is belevagdaljuk. A tepsibe öntjük, és eligazítjuk egy kenőkés segítségével.

Hűtőbe tesszük dermedni, majd 1 óra múlva a csokit gőz felett megolvasztjuk, és a tetejére öntjük. Fenyőmaggal és pisztáciával díszítjük. A fóliát ráhajtjuk és kifagyasztjuk. Vizes késsel szeleteljük.

Ebből az adagból 20 szelet lesz.

Hűtőben tároljuk!


Aszalt szilvás-rumos szelet recepthez kapcsolódó receptek

Aszalt szilvás-rumos szelet

Aszalt szilvás-rumos szelet

Az aszalt szilva íze különösen pikánssá teszi ezt a rumos süteményt.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés