Aszalt szilvás töltött fonatos kalácska recept

Aszalt szilvás töltött fonatos kalácska
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1439

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a kalács kicsit eltérő a szokványostól, nem túl olcsó, de annál finomabb. Saját recept.

4 személyre

  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 6 dkg cukor
  • 0.5 dl bourbon wiskey (jim beam)
  • 6 dkg vaj
  • 1.5 dl langyos tej
  • 1 db tojássárgája
  • 10 dkg aszalt szilva magozott
  • 4 evőkanál barna cukor
  • 3 dkg darabolt mandula
  • 1 dl gránátalma szirup
  • 3 dkg zöld pisztácia
  • 1 evőkanál jégcukor
  • 1 db tojás a kenéshez
  • kevés tej

Elkészítés

A lisztet a dagasztógép táljába öntjük, az élesztőt hozzáadjuk, majd a csipet sót, cukrot, és a vajat, meg a wiskeyt, tojást, és a tejjel nem közepesen lágy tésztát gyúrunk. 1 órát kelesztjük.

Addig a szilvát apróra vágom és összekeverem az apróra vágott mandulával, barna cukorra, és a gránátalma sziruppal. A tésztát 6 egyenlő súlyú cipóvá formázzuk, így a tölteléket is. Majd kinyújtjuk téglalap alakúra, és rásimítjuk a tölteléket. Feltekerjük, és hármat összefogva megfonjuk. A két végét alulra hajtjuk, és szilikon papírral bélelt sütőlemezre tesszük mind a két fonott kalácskát.

Duplájára kelesztjük, majd lekenjük tojással, és megszórjuk a pisztáciával, és a jégcukorral. 170 fokon 20 perc alatt készre sütjük légkeverése sütőben. Még forrón lekenjük tejjel.

Tárolás

4-5 napig fogyasztható zárt dobozban.


Aszalt szilvás töltött fonatos kalácska recepthez kapcsolódó receptek

Aszalt szilvás töltött fonatos kalácska

Aszalt szilvás töltött fonatos kalácska

Ez a kalács kicsit eltérő a szokványostól, nem túl olcsó, de annál finomabb. Saját recept.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés