Aszaltszilvás gyümölcsleves recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Télidőben frissítően hat egy kis vitaminnal teli gyümölcsleves.
- 10 dkg magozott aszaltszilva
- 2 db alma hámozva
- 1 csipet só
- 5 evőkanál barna nádcukor
- 2 szem szegfűszeg
- darabka fahéj
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 1 db citrom reszelt héja
- 0.5 db citrom leve
Elkészítés
1 liter vízben feltesszük főzni a magozott aszaltszilvát, kockára vágott almát, a fűszerekkel sóval, cukorral. Ha már megpuhultak, a tejszínt a keményítővel kikeverjük, és a főzőléből is teszünk hozzá, nehogy összekapja, majd jól kikeverjük.
A levesünket behabarjuk, és a citromlét is belecsurgatjuk. 1-2 perc és kész, már nem szabad tovább főzni. A tetejét őrölt fahéjjal is megszoktam szórni, de aki szereti tejszínhabot azt is lehet a tetejére tenni. Csészékben kínálom, télen langyosan, nyáron hidegen.
Aszaltszilvás gyümölcsleves recepthez kapcsolódó receptek
Aszaltszilvás gyümölcsleves
Télidőben frissítően hat egy kis vitaminnal teli gyümölcsleves.