Aszaltszilvás gyümölcsleves recept

Aszaltszilvás gyümölcsleves
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
932

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Télidőben frissítően hat egy kis vitaminnal teli gyümölcsleves.

4 személyre

  • 10 dkg magozott aszaltszilva
  • 2 db alma hámozva
  • 1 csipet só
  • 5 evőkanál barna nádcukor
  • 2 szem szegfűszeg
  • darabka fahéj
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 0.5 db citrom leve

Elkészítés

1 liter vízben feltesszük főzni a magozott aszaltszilvát, kockára vágott almát, a fűszerekkel sóval, cukorral. Ha már megpuhultak, a tejszínt a keményítővel kikeverjük, és a főzőléből is teszünk hozzá, nehogy összekapja, majd jól kikeverjük.

A levesünket behabarjuk, és a citromlét is belecsurgatjuk. 1-2 perc és kész, már nem szabad tovább főzni. A tetejét őrölt fahéjjal is megszoktam szórni, de aki szereti tejszínhabot azt is lehet a tetejére tenni. Csészékben kínálom, télen langyosan, nyáron hidegen.


Aszaltszilvás gyümölcsleves recepthez kapcsolódó receptek

Aszaltszilvás gyümölcsleves

Aszaltszilvás gyümölcsleves

Télidőben frissítően hat egy kis vitaminnal teli gyümölcsleves.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés