Aszaltszilvás gyümölcsleves

Aszaltszilvás gyümölcsleves

Télidőben frissítően hat egy kis vitaminnal teli gyümölcsleves.

4 személyre

  • 10 dkg magozott aszaltszilva
  • 2 db alma hámozva
  • 1 csipet só
  • 5 evőkanál barna nádcukor
  • 2 szem szegfűszeg
  • darabka fahéj
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 0.5 db citrom leve
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

1 liter vízben feltesszük főzni a magozott aszaltszilvát, kockára vágott almát, a fűszerekkel sóval, cukorral. Ha már megpuhultak, a tejszínt a keményítővel kikeverjük, és a főzőléből is teszünk hozzá, nehogy összekapja, majd jól kikeverjük.

A levesünket behabarjuk, és a citromlét is belecsurgatjuk. 1-2 perc és kész, már nem szabad tovább főzni. A tetejét őrölt fahéjjal is megszoktam szórni, de aki szereti tejszínhabot azt is lehet a tetejére tenni. Csészékben kínálom, télen langyosan, nyáron hidegen.