Avokádó dip recept

Avokádó dip
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

10 perc

Megnézték:
1852

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az életelixírnek is számító avokádó nagyon sokféle étel hasznos alapanyaga, kiegészítője lehet. Mártogatósként jól illik a sajtos chipshez, snackhez, grissinihez, de még a nyers vagy a párolt zöldségfélékhez is.

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A hozzávalók

  • 1 db avokádó
  • 5 dkg kéksajt
  • 1 dl tejszín
  • 0.5 fej lilahagyma
  • 1 db fürtös uborka
  • 0.5 csokor petrezselyemzöldje
  • 0.5 db citrom frissen facsart leve
  • 0 kevés tengeri só

Elkészítés

A félbevágott avokádóból kivesszük a magot, kanállal a héjából kikanyarítjuk a krémes húst. Belehelyezzük a smoothie gép nagyobb poharába az elmorzsolt kéksajttal, a megmosott, héjastól felkockázott uborkával, lilahagyma szeletekkel, petrezselyemzöldjével együtt. Ráöntjük a citrom levét, a tejszínt, majd enyhén megsózzuk. A géppel sűrű krémmé keverjük. Mártogatósnak tálaljuk, apró kockára vágott főtt tojáskockákkal is megszórhatjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Avokádó dip recepthez kapcsolódó receptek

Avokádó dip

Avokádó dip

Az életelixírnek is számító avokádó nagyon sokféle étel hasznos alapanyaga, kiegészítője lehet. Mártogatósként jól illik a sajtos chipshez, snackhez, grissinihez, de még a nyers vagy a párolt zöldségfélékhez is.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés