Avokádó kence mustármagcsírával recept

Avokádó kence mustármagcsírával
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

10 perc

Megnézték:
557

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Táplálóan hideg fogás vacsorára, reggelire, vagy éppen előételnek. Fűszerek nélkül, pépesen kisgyermek is szívesen fogyasztja. A mag csíráztatásánál ne várjuk meg a zöld levélkék megjelenését, 2-3 nap után már megjelennek a kis csírák, akkor már fogyasztható. A krémet ne tároljuk 1 napnál tovább még hűtőben sem, mert az avokádó a friss citruslé ellenére is gyorsan bebarnul, ezért mindig frissen tálaljuk.

4 személyre

  • 2 db érett avokádó
  • 2 fej apróra vágott lila hagyma
  • 4 evőkanál sűrű tejföl
  • 1 púpos teáskanálnyi mézes mustár
  • 2 evőkanál majonéz
  • 0.5 db lime vagy citrom leve
  • kevés őrölt bors és reszelt szerecsendió
  • 1 mokkáskanálnyi chili pehely
  • 1 evőkanál szőlőmag olaj vagy más extra virgin olaj
  • kevés só
  • 2 evőkanál mustármagcsíra

Tálaláshoz:

  • avokádóhéj vagy pirítós

Elkészítés

Az érett avokádót megmossuk, megtörölgetjük, hosszában a magjáig körbe metsszük, tenyerünkbe szorítva ellentétesen elfordítjuk, a magot kiemeljük, evőkanállal óvatosan kikaparjuk a húsát.

Villával rusztikusra törjük, vagy botmixerrel pépesre keverjük.

A többi hozzávalóval lazán összeállítjuk, legvégül a csírát adjuk hozzá. Visszatöltjük az avokádóhéjba, vagy pirítósra kenjük. Illatos teával kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Avokádó kence mustármagcsírával recepthez kapcsolódó receptek

Avokádó kence mustármagcsírával

Avokádó kence mustármagcsírával

Táplálóan hideg fogás vacsorára, reggelire, vagy éppen előételnek. Fűszerek nélkül, pépesen kisgyermek is szívesen fogyasztja. A mag csíráztatásánál ne várjuk meg a zöld levélkék megjelenését, 2-3 nap után már megjelennek a kis csírák,…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés