Avokádó krém recept

Avokádó krém
4.5 10

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

15 perc

Megnézték:
9481

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A trópusokon a 'szegények vaja' néven emlegetett avokádót krémesre keverve mindig frissen, a készítés napján fogyasszuk el. Étkezésre a közepesen puha avokádó felel meg. Ha nagyon kemény, még 2-3 napig érleljük, de ne tegyük hűtőszekrénybe. A citrom, főleg a zöldcitrom leve előnyösen kihozza az ízét, megakadályozza a gyümölcs húsának barnulását. Zöldség és gyógynövény is egyben, immunrendszer erősítő.

2 személyre

  • 1 db nagy, érett avokádó
  • 0.5 db zöldcitrom leve
  • 1 evőkanál frissen vágott snidling
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db közepes paradicsom
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 mokkáskanál csípős paprikakrém
  • színes bors
  • 1 evőkanál szőlőmag olaj

Elkészítés

Félbevágjuk az avokádót, kiemeljük a magját, óvatosan kikanalazzuk a húsát úgy, hogy majd a héjába visszatölthessük a krémet. Áttörjük a vajszerű húst, s hogy ne barnuljon meg, belefacsarjuk a zöld citrom levét. Hozzákeverjük a snidlinget és a félbevágott paradicsom nagyon apró kockára vágott húsát mag és lé nélkül. A tejfölbe préseljük a fokhagymát, sóval, paprikakrémmel, durvára őrölt színes borssal ízesítjük, rákanalazzuk az avokádóhúsra, rácsepegtetjük az olajat, krémesre keverjük és visszatöltjük az avokádó héjába.

Pirítós kenyérszeletekre kenve tálaljuk, vagy dipként nagyobb csíkokra vágott répát, karalábét mártogatunk bele.

Jó étvágyat kívánok!

Készítette: Nyersné Vajda Márta


Avokádó krém recepthez kapcsolódó receptek

Avokádó krém

Avokádó krém

A trópusokon a 'szegények vaja' néven emlegetett avokádót krémesre keverve mindig frissen, a készítés napján fogyasszuk el. Étkezésre a közepesen puha avokádó felel meg. Ha nagyon kemény, még 2-3 napig érleljük, de ne tegyük hűtőszekrénybe.…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés