Avokádókrém vízitormával recept

Avokádókrém vízitormával

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
1387

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt a mártogatós szószt (dipet) előételként kanállal is ehetjük.

4 személyre

  • 1 csomó vízitorma
  • 4 db újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 nagy avokádó
  • só és fekete bors
  • 1 evőkanál zöld bors (üveges)
  • néhány szál petrezselyem
  • néhány bazsalikomlevél

Elkészítés

A vízitorma leveleit megmossuk és salátacentrifugában megszárítjuk. A petrezselymet is megmossuk, szárazra töröljük, és a leveleket lecsipkedjük.

Az újhagymát megmossuk, a zöld részt durvára összevágjuk (a fehér részt valami más ételhez félretesszük), és a petrezselyemmel, valamint a vízitormával együtt beleszórjuk a turmixgépbe.

A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk és szintén a turmixba tesszük. A citromot megmossuk, a héját lereszeljük és a levét kifacsarjuk. Mindkettőt a turmixba öntjük. A bazsalikomot megmossuk és szárazra töröljük, néhány levelet apróra összevágunk és félretesszük a díszítéshez, a többit pedig az olajjal együtt szintén a turmixba tesszük.

Az avokádót kettévágjuk és a magját eltávolítjuk. A gyümölcshúst kikanalazzuk vigyázva, hogy a héját meg ne sértsük, és a turmixba töltjük. Sóval, borssal megfűszerezzük, és krémes, sima masszává dolgozzuk össze.

A krémet visszatöltjük az avokádó héjába, majd megszórjuk a zöld borssal és a bazsalikommal.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 321 kcal/1348 kJ energia, 2 g szénhidrát, 3 g fehérje, 33 g zsír (ebből 6 g telített zsírsav), vitaminok: B-vitaminok, C- és E-vitamin


Avokádókrém vízitormával

Avokádókrém vízitormával

Ezt a mártogatós szószt (dipet) előételként kanállal is ehetjük.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés