Avokádós-csirkés emeletes szendvics recept

Avokádós-csirkés emeletes szendvics
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
1391

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az amerikaiak előszeretettel halmozzák egymásra a kenyérszeleteket, amelyek közé érdekes ízű és állagú finomságokat pakolnak. Ebben a receptben a baconszalonnát ropogósra sült pármai sonkával, míg a vajat avokádópéppel helyettesítjük. Érdemes a gyerekek szendvicsébe salátalevelet csempészni, így észrevétlenül azt is megeszik.
4 személyre

  • 1 db avokádó
  • 1 csomó vízitorma, a kemény szárak eltávolítva
  • 1 db narancs meghámozva és feldarabolva
  • 4 szelet pármai sonka csíkokra vágva
  • 4 evőkanál majonéz
  • 12 szelet magos kenyér
  • 12 dkg jégsalátalevél darabokra tépkedve
  • 12 dkg sült csirkemellfilé felszeletelve
  • 1 evőkanál limonella- vagy citromlé
  • 2 dkg lucernacsíra
  • 2 kiskanál pirított tökmag
  • fekete bors

Elkészítés

A majonéz felével megkenünk 4 kenyérszeletet. A csíkokra vágott salátaleveleket elosztjuk a szeletekre, majd rátesszük a felszeletelt csirkehúst.

Felforrósítunk egy teflonserpenyőt, beledobjuk a csíkokra vágott pármai sonkát, és zsiradék nélkül addig pirítjuk, amíg ropogósra sül és felkunkorodik (1-2perc). A csirkehúsra szórjuk, és megborsozzuk (sózni nem kell, mert a sonka sós). A maradék majonézzel megkenünk másik 4 kenyérszeletet, majd a megkent oldalukkal lefelé fordítva a csirkés-sonkás kenyérszeletekre helyezzük őket.

Az avokádó húsát meglocsoljuk a limonella levével, majd villával szétnyomkodjuk. A szendvicsekre kanalazzuk, és szétterítjük. Rátesszük a narancs darabokat, a vízitormát, a lucernacsírát és a tökmagot, majd mindegyik halmot lefedjük egy-egy kenyérszelettel. Óvatosan összenyomjuk a szendvicseket, és félbe- vagy negyedekre vágva tálaljuk.

Tipp:

• Használjunk mustárt és kerti zsázsát, ha nem kapunk lucernacsírát. • Csökkentett zsírtartalmú majonézt használva az ételben kevesebb lesz a zsír. • A narancsot szárazon eltett aszalt paradicsommal helyettesíthetjük, amelyet vízbe áztatunk, majd apróra vágunk. • Csirkés-gyümölcsös emeletes szendvicsnél az avokádóból, narancsból, vízitormából, lucernacsírából és tökmagból álló legfelső réteget 1 evőkanál mogyoróvajjal, egy felkarikázott és kevés citromlével meglocsolt fél banánnal, 2 friss, meghámozott és összevágott datolyával és 1 kiskanálnyi apróra vágott petrezselyemzölddel helyettesítjük. • A vízitorma helyett összevágott cikórialeveleket is tehetünk a szendvicsbe.

Miért egészséges?

• Az avokádóról azt tartják, hogy „zsíros” gyümölcs, zsírtartalmának zöme azonban egészséges, telítetlen zsírsav. Ezért az esszenciális zsírsavak, valamint az E-vitamin hasznos forrásaként tartjuk számon. • A tökmag sok hasznos ásványi anyagot tartalmaz, így foszfort, magnéziumot és rezet, továbbá élelmi rostot és fehérjét. A napraforgómaghoz és a többi olajos maghoz hasonlóan magas a zsírtartalma, de ennek zöme szívbarát, telítetlen zsírsav.

A recept tápértéke:

Adagonként, energia 535 kcal (2231 kJ), fehérje 24 g, zsír 24 g (ebből telített 4 g), szénhidrát 58 g, (ebből cukor 7 g), rost 8 g, C-vitamin, B1-, B6-, E-vitamin, folsav, niacin, kalcium, réz, vas, cink, A-, B1-vitamin, kálium


Avokádós-csirkés emeletes szendvics

Avokádós-csirkés emeletes szendvics

Az amerikaiak előszeretettel halmozzák egymásra a kenyérszeleteket, amelyek közé érdekes ízű és állagú finomságokat pakolnak. Ebben a receptben a baconszalonnát ropogósra sült pármai sonkával, míg a vajat avokádópéppel helyettesítjük.…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés