Avokádós burgonyasaláta garnélával recept

Avokádós burgonyasaláta garnélával

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
1390

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Vigyázat, könnyűnek látszó, ámde az avokádó miatt zsírdús étel. Szerencsére az avokádóban a telítetlen zsírsavak dominálnak, így csak a kalóriaértékére kell figyelnünk.

4 személyre

  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 8 levél jégsaláta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál citromlé
  • 1 kis lilahagyma
  • 25 dkg mélyhűtött, előfőzött garnélarák
  • 1 db nagy, érett avokádó
  • 60 dkg újburgonya
  • 1 db nem csípős piros csilipaprika

A zöldfűszeres öntethez

  • 2 evőkanál petrezselyemzöld apróra vágva
  • 1.5 dl natúr joghurt
  • frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

Olvasszuk ki a garnélát. Kefével sikáljuk tisztára a burgonyát, vágjuk 2 cm-es kockákra, és főzzük forrásban lévő vízben éppen csak puhára, kb. 15 perc alatt. Öntsük le róla a vizet, és hagyjuk lecsöpögni.

Közben tegyük a rákot 1 dl vízbe 1/2 kiskanál sóval és 2 evőkanál citromlével, forraljuk fel, és főzzük csendesen 1-2 percig. Vegyük ki a vízből, hagyjuk jól lecsöpögni és kihűlni. Tisztítsuk meg a hagymát és gyaluljuk karikákra. Csumázzuk ki a csilipaprikát, mossuk meg és vágjuk apróra.

Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, és fonnyasszuk a hagymát kb. 5 percig. Adjuk hozzá a csilipaprikát és az összezúzott fokhagymát. Pároljuk az egészet kb. 1 percig, majd adjuk hozzá a burgonyát, és pirítsuk magas hőfokon, kevergetve 5 percig. Mindent tegyünk át egy tálba, és hagyjuk kihűlni.

Az öntethez keverjük össze a joghurtot a petrezselyemmel. Ízesítsük sóval és borssal. Hámozzuk meg az avokádót, vágjuk félbe, emeljük ki a magját, és vágjuk kockákra a húsát. Adjuk hozzá a rákot és az avokádót a burgonyához. Csöpögtessük rá a maradék citromlevet, és óvatosan keverjük össze az egészet. Tegyünk 2-2 jégsalátalevelet négy salátás tálkába. Kanalazzuk rá az avokádós burgonyasalátát, majd az öntetet is. Azonnal tálaljuk.

Tipp:

Ha csak két személyre készítjük a salátát, azaz a hozzávalók feléből, az avokádó másik felét a magjával együtt csomagoljuk frissentartó fóliába, és tegyük a hűtőszekrénybe. A mag megakadályozza, hogy az avokádó húsa csúnyán megbarnuljon.

A recept tápértéke:

Adagonként: 350 kcal (1460 kJ), 17 g fehérje, 20 g zsír, 26 g szénhidrát


Avokádós burgonyasaláta garnélával

Avokádós burgonyasaláta garnélával

Vigyázat, könnyűnek látszó, ámde az avokádó miatt zsírdús étel. Szerencsére az avokádóban a telítetlen zsírsavak dominálnak, így csak a kalóriaértékére…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés