Avokádós sütemény recept

Avokádós sütemény
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Megnézték:
2647

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ha répából lehet... Avokádóból miért ne?

4 személyre

  • 25 dkg liszt + a formába
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 0.5 kiskanál tengeri só
  • 2 db nagy érett avokádó
  • 0.8 dl olívaolaj
  • 22 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 2 kisaknál vaníliakivonat
  • 1.2 dl szójatej vagy sovány tej
  • 1 evőkanál narancslé

A töltelékhez:

  • 7 dkg dió
  • 5 dkg világos barna cukor
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 8 evőkanál apróra vágott félédes csokoládé

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 165 °C-ra, és a rácsot a sütő alsó részébe helyezzük. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót egy nagy tálba szitáljuk, és félretesszük.

A töltelékhez a diót a cukorral és a fahéjjal együtt robotgépben összeaprítjuk, majd összekeverjük a felaprított csokoládéval.

Az avokádók húsát pürésítjük, majd kézi mixerrel hozzákeverjük az olajat. Lassan hozzáadjuk a cukrot, és habosra keverjük, majd egyenként hozzávegyítjük a tojásokat és a vaníliát.

A szójatejet elkeverjük a narancslével. Az avokádós keverékhez három részletben hozzáadjuk a lisztet, ill. egy-egy adag liszt között a narancsos szójatejet.

A tészta felét egy kiolajozott, kilisztezett kuglófformába töltjük, majd megszórjuk a töltelék felével. Ezután rásimítjuk a maradék tésztát, és megszórjuk a maradék diós keverékkel.

Sütőben 35-40 perc alatt aranysárgára sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). A sütőből kivéve a formában hagyjuk kihűlni, majd körben egy késsel fellazítva óvatosan egy tálra borítjuk.


Avokádós sütemény

Avokádós sütemény

Ha répából lehet... Avokádóból miért ne?

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Avokádós sütemény recepthez

Anikó - 2012. február 12.
Nagyon szeretném megsütni ezt a süteményt, de ha tészta, töltelék, tészta, töltelék formában állítom össze, sütés után, amikor kiborítom a kuglóf formából, a szép töltelék alulra kerül. A képen nem így van. A recept a jó vagy a kép?