Avokádós szendvics házi ecetes paradicsommal recept

Avokádós szendvics házi ecetes paradicsommal
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
689

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Apró kis rozsos bagatteket sütöttem a sütőben, azt a fajtát, amelyiket már elősütötten vákuumcsomagolva lehet megvásárolni. Nagyon szeretjük, mert nemcsak egészséges, hanem frissen elkészítve a legjobb, no meg gyorsan elkészül. Mautner Zsófi ötlete alapján próbáltam kreatív szendvicset összehozni. Úgy gondolom, nagyon finom lett, és bátran ajánlom bárkinek, hogy lepje meg vele szeretteit, nem fog benne csalódni!

3 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Az ecetes paradicsomhoz:

  • 500 g koktél vagy datolyaparadicsom (kétféle, piros-sárga)
  • 2.5 dl almaecet
  • 50 g nádcukor
  • 1 evőkanál só
  • 1 kis darab gyömbér
  • 1 teáskanál mustármag
  • 2 db babérlevél
  • 1 teáskanál egész bors

A szendvicshez:

  • 4 db rozsos bagett (közepes méretű, de lehet nagyobb is)
  • 250 g ricotta
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 db biocitrom reszelt héja
  • 2 db érett avokádó
  • 2 fej db lilahagyma
  • 3 evőkanál borecet
  • 1 teáskanál porcukor
  • 150 g 15 dkg koktélparadicsom
  • bors
  • fekete kömény díszítésnek

Elkészítés

A házi ecetes paradicsomhoz félbevágjuk a paradicsomokat. Ezeket befőttes üvegbe rakjuk. Egy kis forralóban 2,5 dl vízzel az almaecetet összeforraljuk a nádcukorral, sóval, hozzáadjuk a szeletelt gyömbért és a fűszereket. A forró, ecetes levet a paradicsomra öntjük, és lezárjuk az üveget. Teljesen lehűtjük, ideális esetben felhasználás előtt 1 napig állni hagyjuk.

A szendvicshez a bagetteket elősütjük, de előtte félbevágjuk, és tálcára rakjuk egymás mellé. A ricottát kikeverjük a reszelt citromhéjjal, az olívával és egy csipet sóval. Megkenjük vele a szeleteket. Az avokádót félbevágjuk, kiemeljük a magját, majd a héjából kiemeljük a húsát, és vékony szeletekre vágjuk. Dekoratívan elrendezzük a bagetteken, sózzuk, borsozzuk. A tetejére vegyesen, ecetes paradicsomot és friss koktélparadicsomot halmozunk, megszórjuk csíkokra vágott marinált lilahagymával, majd megszórjuk a fekete köménnyel.

A lilahagyma marinálása: ecet, cukor, só bepácolni, jól összekeverve állni hagyni.


Avokádós szendvics házi ecetes paradicsommal recepthez kapcsolódó receptek

Avokádós szendvics házi ecetes paradicsommal

Avokádós szendvics házi ecetes paradicsommal

Apró kis rozsos bagatteket sütöttem a sütőben, azt a fajtát, amelyiket már elősütötten vákuumcsomagolva lehet megvásárolni. Nagyon szeretjük, mert nemcsak egészséges, hanem frissen elkészítve a legjobb, no meg gyorsan elkészül. Mautner…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés