Avokádósaláta garnélával recept

Avokádósaláta garnélával

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
976

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 4 érett kemény héjú avokádó
  • 5 dkg vízitorma
  • 2 szál újhagyma
  • 1 csomó kapor
  • 1 dl tejföl
  • 1 db citrom
  • 1 evőkanál sherryecet
  • 2 evőkanál krémsajt vagy sűrű tejföl
  • 15 dkg előfőzött páncéljából kibontott garnéla
  • 1 evőkanál repceolaj
  • só, frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

Tisztítsuk és mossuk meg az újhagymát. Vágjuk félbe hosszában, majd kockázzuk fel apróra. Mossuk meg a vízitormát, csepegtessük le, a leveleit tépkedjük le a szárakról. Mossuk meg a citromot forró vízzel, töröljük meg és vágjuk félbe. Az egyik feléről húzzunk le 4 vékony héjcsíkot, a másik felét facsarjuk ki. A garnélát szükség szerint csepegtessük le.

A vinaigrette-mártáshoz öntsük az ecetet és a repceolajat egy kis tálba, sózzuk, borsozzuk. Habverővel keverjük addig, amíg a só feloldódik. Dobjuk bele az újhagymát és a garnélát, majd rövid ideig pácoljuk mindkettőt a mártásban.

A salátaöntethez egy tálban keverjük össze a tejfölt és a krémsajtot 1 kiskanál citromlével, sóval és borssal. Mossuk meg a kaprot, rázogassuk szárazra, a leveleket vágjuk apróra és keverjük az öntetbe.

Vágjuk félbe az avokádókat, távolítsuk el a magokat, majd a húsukat kanállal óvatosan vegyük ki a héjból úgy, hogy az ne sérüljön. Vágjuk apró kockákra, és keverjük össze 1,5 evőkanál citromlével és egy kevés sóval.

Az avokádó húsát, a vízitormát, a bepácolt garnélát és az újhagymát keverjük össze, majd töltsük az avokádó héjába. Tegyünk mindegyikre 1 csipetnyi kaprot, díszítsük a citromkarikákkal, és azonnal tálaljuk. Friss pirítós kenyérrel kínáljuk.

Tipp:

A saláta átlagot meghaladó zsírtartalma főként az avokádóból származik. Ez a zsír azonban 85%-ban telítetlen zsírsavakból áll, amelyek csökkentik a magas koleszterinszintet.

A recept tápértéke:

Adagonként: 510 kcal (2120 kJ), 11 g fehérje,50 g zsír, 4 g szénhidrát


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés