Az azonnal puhuló, evésre kész mézeskalács! recept

Az azonnal puhuló, evésre kész mézeskalács!
5 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Alexandrusz

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
8753

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A receptet idén kaptam, sok próbálkozásom volt már mézeskaláccsal, a tavalyi még a mai napig se puhult meg, pedig almát is raktam bele...Nekem ez a tuti recept, remélem nektek is beválik! A csokibevonóval pedig még apu is megette :)

10 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg rétesliszt
  • 15 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 13 dkg méz
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.25 csomag mézeskalács fűszerkeverék
  • 1.5 mokkáskanál szódabikarbóna

Dekor:

  • 1 csomag étbevonó
  • 1 evőkanál étolaj
  • 0.5 dl víz
  • ízlés szerint kókuszreszelék, dekorgyöngy, tortadara

Elkészítés

A mézet a vajjal, és a fűszerkeverékkel felfőzöm egy kis lábasba, majd félreteszem hűlni. Ezután a kétfajta lisztet elkeverem a szódabikarbónával. A vaníliáscukrot, és a cukrot elkeverem a tojással. (nem kell felverni!) Ha a mézes keverékünk kihűlt, belecsurgatom a lisztekbe, majd a cukros tojást is a lisztes tálba öntöm. Kézzel, vagy akár erős fakanállal összedolgozzunk. Ha összeállt, új tálba tesszük, alufóliával lefedjük, és szigorúan 1 éjszaka a hűtőbe! (ezzel nem lehet csalni, ez a titka)

Másnap lisztezett felületre kinyújtom, és formákat vágok ki belőle. A formákat sütő/zsírpapírral bélelt tepsire tesszük. 180 fokos előmelegített sütőbe 8-12 perc alatt megsül. Nagyon oda kell figyelni rá! Hamar megvan, könnyen odaéghet!

Elkészítjük a mázat. A tortabevonót jó apró darabokra összetörjük. Kis lábasba tesszük, rátesszük az 1 ek. olajat, és takaréklángon elkezdjük olvasztani! (Figyelem, kisebb odaégési szag lehet, de nem kell megijedni, a lényeg hogy takarékláng, és folyamatos kevergetés.) Mikor a csoki jó 60% már megolvadt láthatjuk, hogy elég sűrű, így lassan csurgassuk hozzá a vizet. Picit csurgatunk, elkeverjük, főzzük, majd megint csurgatunk...és így tovább, míg egy nem híg, de nem is túl sűrű állagot el nem ér.

Ha a mézeskalácsok megsültek, márcsak díszíteni kell. Fogd meg a mézeskalácsot, és a felét vond be csokimázzal, majd szórj a csokis részre kókuszreszeléket, dekorgyöngyöt, bármit. Sajnos tojásfehérjemázat nem tudok, én mindig a Dr. Oetker tubusos mázát használom. Remélem kipróbáljátok, ne ijedjetek meg tőle, jó móka :) Írjátok meg ha sikerült. :)


Az azonnal puhuló, evésre kész mézeskalács! recepthez kapcsolódó receptek

Az azonnal puhuló, evésre kész mézeskalács!

Az azonnal puhuló, evésre kész mézeskalács!

A receptet idén kaptam, sok próbálkozásom volt már mézeskaláccsal, a tavalyi még a mai napig se puhult meg, pedig almát is raktam bele...Nekem ez a tuti recept, remélem nektek is beválik! A csokibevonóval pedig még apu is megette :)

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés