Az én almás pitém recept

Az én almás pitém
4.5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
bankiani

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
12822

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Régi jól bevált almás pite recept barátaim, és a család örömére.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 35 dkg rétesliszt
  • 15 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • sütőpor
  • citromhéj
  • citrom leve
  • tejföl
  • pici só
  • 10 dkg darált dió
  • 1 kg alma
  • 2 evőkanál kristálycukor a töltelékbe
  • fahéj
  • vaj, zsemlemorzsa a tepsibe

Elkészítés

Linzertésztát készítünk. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, kávéskanál sütőporral, a cukorral, 1 egész tojással+a másik sárgájával, és tejföllel lazítjuk. Ha nagyon képlékeny ajánlatos kevés időre a hűtőbe tenni, majd utána kinyújtani. Ugyanis a kéz melegétől a vaj megolvad, ettől nehezen lesz kinyújtható.

Kettéosztjuk, az egyiket kinyújtjuk a tepsi méretére, beletesszük a kivajazott, zsemlemorzsával meghintett tepsibe, és a darált dióval meghintjük. Az almákat meghámozzuk, és almareszelőn lereszeljük, rátesszük a tésztára, citromlevével kicsit meglocsoljuk, fahéjjal meghintjük, cukrot szórunk rá.

Kinyújtjuk a másik részt is és a tetejére rakjuk. Megkenjük tojásfehérjével, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon 160 fokon sütjük meg (20 percig).


Az én almás pitém recepthez kapcsolódó receptek

Az én almás pitém

Az én almás pitém

Régi jól bevált almás pite recept barátaim, és a család örömére.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés