Az én finomságaim - töltött káposzta római tálban recept

Az én finomságaim - töltött káposzta római tálban
3 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
sweet

Nehézség:

Megnézték:
18259

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Római tálban készített töltött káposzta

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg káposzta
  • 12 db savanyított káposztalevél
  • 0.5 kg darált sertéshús
  • 0.5 kg darált marhahús
  • 20 dkg füstölt darált hús
  • 0.5 kg plé oldalas
  • 0.5 csomag gersli
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 db közepes nagyságú vöröshagyma
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 kanál liszt
  • 6 szelet császár vagy füstölt szalonna
  • só, bors
  • tejföl

Elkészítés

Aki nem szereti túl savanyún, érdemes hideg vízben átmosni a savanyú káposztát és hasábot, de félre kell tenni egy kis savanyú levet, mert ha netán még is szükséges, legyen.

Az apró káposztát a tál aljára helyezzük, rádaraboljuk a plé oldalast, majd a 3 féle húsból, fűszerekből, apróra vágott fokhagyma és vöröshagymából, egy kanál zsírból jól összekevert tölteléket a lapukba töltögetjük, majd azt is a tálba helyezzük. Az evőkanál zsír akkor szükséges, ha nem elég zsíros a hús, mert külömben kemény lesz a gombóc, sőt 1 kis melegvizet is önthetünk a töltelékbe, ha keménynek találjuk.

Maradék 1 kanál zsírból, 1 fej hagymából és 2 gerezd fokhagymából, csipet sóból, zsemle színűre pirított rántást készítünk, ezt annyi vízzel öntjük fel, ha ráöntjük ellepje a gombócokat, de csak annyira, hogy rá tudjuk tenni a szalonna csíkokat. Célszerű a rántásból többet készíteni, hogy a lefőtt levet pótolni tudjuk, különben nem lesz elég lédús az apró káposzta, de ez nem fontos, ha valaki sűrűbben szereti.

Majd a tetejével lezárt tálat sütöbe helyezzük, középre és egy vízzel töltött tepsit helyezzünk a sütő aljába. Ügyeljünk arra, ne párologjon el, amíg kész nincs az étel, mert megéghet. Közepes lángon kb. másfél óra. Majd tejföllel tálaljuk ízlés szerint.


Az én finomságaim - töltött káposzta római tálban recepthez kapcsolódó receptek

Az én finomságaim - töltött káposzta római tálban

Az én finomságaim - töltött káposzta római tálban

Római tálban készített töltött káposzta

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Az én finomságaim - töltött káposzta római tálban recepthez

thumb
vajdamarta - 2013. november 22.
A pléh oldalasról:
"Az oldalas, mint ahogy a neve is mutatja, a sertés oldalán van. Tartalmazza a bordacsontokat is. Zsíros hús. A csontokon húsos szalonna van. Amikor a feldolgozásnál darabolják, akkor általában hosszanti, 3-4 ujjnyi széles csíkokra vágják. Ha a bordacsontokról lefejtik a húsos szalonnát, akkor azt nevezik császárhúsnak. Ami visszamarad, a csont, és a közte levő hús; ezt nevezik pléholdalasnak. Ha ezt a pléholdalast befűszerezik és hagyják legalább két napig pácolódni, utána kerti grillen megsütve varázslatos ételt kapnak. A pléholdalas felhasználható még sok egyéb ételbe, például különböző káposzta ételekbe is." Idézet innen:
http://www.magyarsertes.hu/receptek.html?page=oldalas
Mucianyus - 2013. november 22.
Én is szeretném megtudni, hogy mi is az a plé oldalas.


Mucianyus
thumb
Receptvarázs - 2011. január 13.
Kedves sweet, a plé oldalas pontosan mit takar? Utána néztünk és nem jöttünk rá:) Segítenél?