Az én gulyáslevesem recept

Az én gulyáslevesem
4.5 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
bankiani

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
6785

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nem gyakran készitem, hiszen a marhahús nem az esetünk, de ha külföldről vendég jön, mindig ez a főmenü, hisz a magyarokat úgy ismerik világszerte, mint akik gulyást esznek állandóan. Csirkepörkölt, gulyásleves, bableves, töltött káposzta, töltött paprika a régi tradicionális ételek, a jeles ünnepek ételei meghatározóak, azért mert a piros paprika, a makói hagyma, a füstölt húsok, mint magyar termékek kiválóak. Ennek szellemében készitettem én is el a gulyáslevesemet. A gulyásleves bőséges, tartalmas hagymás, paprikás étel, van ahol csipetkével, galuskával eszik. Most egy reformváltozatát készitettem el.

A marhalábszárat inaitól, hártyáitól megtisztitjuk, apró darabokra vágjuk, a hagymát összevágva olajban megpiritjuk, adjunk hozzá pirospaprikát, tegyük bele a húst, egy keveset még pörköljük, a hőt lejjebb véve, majd vizzel felöntve, annyi vizzel, hogy a húst éphogy ellepje, a füszerekkel feltesszük főzni, szép lassan főzzük, a marhahúsnak sok idő kell, hogy megfőjjön, és ha már kezd puha lenni akkor adjuk hozzá a karikára vágott zöldségeket, végül a kockára vágott krumplit egy kevés vizzel. Beletesszük még a csöves paprikát, a paradicsomot, őrölt köménnyel, babérral izesitjük.


Az én gulyáslevesem recepthez kapcsolódó receptek

Az én gulyáslevesem

Az én gulyáslevesem

Nem gyakran készitem, hiszen a marhahús nem az esetünk, de ha külföldről vendég jön, mindig ez a főmenü, hisz a magyarokat úgy ismerik világszerte, mint akik gulyást esznek állandóan. Csirkepörkölt, gulyásleves, bableves, töltött káposzta,…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés