Az én kelkáposztafőzelékem recept

Az én kelkáposztafőzelékem
4 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
bankiani

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
3615

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az én kelkáposztafőzelékemet még az is megeszi, aki soha nem szerette. Mi a titkom? Jó fűszerezés, guszta tálalás és finom ízek!

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 0.5 kg kelkáposzta
  • 0.5 kg burgonya
  • 4 gerezd fokhagyma
  • őrölt kömény
  • őrölt koriander
  • rántáshoz liszt
  • olaj
  • pirospaprika

Elkészítés

A kelkáposzta külső leveleit leszedjük, azokat kidobjuk, a maradékot jól átmossuk, majd elkezdjük összevágni. A torzsáját körbevágjuk és azt is kidobjuk. A krumplit meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, vizzel felöntjük és feltesszük együtt főni a fokhagymával és a fűszerekkel, majd megsózzuk.

Ha megpuhult, rántást készítünk és azzal berántjuk, piros paprikával ízesitjük. Felforraljuk és közben többször megkavarjuk.

Bármivel tálalhatjuk, de fasirttal a legjobb. Ha szeretjük őket, sült húsokkal is ehetjük.

Tálaláskor egy kanál tejföllel díszítjük. Szokták még vágott kaporral is ízesiteni, ki hogyan szereti.


Az én kelkáposztafőzelékem recepthez kapcsolódó receptek

Az én kelkáposztafőzelékem

Az én kelkáposztafőzelékem

Az én kelkáposztafőzelékemet még az is megeszi, aki soha nem szerette. Mi a titkom? Jó fűszerezés, guszta tálalás és finom ízek!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés