Az én kovászos uborkám

Az én kovászos uborkám

Mindenki másképp csinálja, én maradok a régi receptemnél, mert bevált.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 kg uborka
  • 2 db száraz összekötött kaporszár
  • kenyérvég
  • víz
  • 8 db fokhagyma
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Az uborkákat konyhakészre tisztítjuk, nagy üvegbe helyezzük, először a szárított kaporszálakat tesszük az aljára, majd az uborkákat, közéje tehetünk fokhagymagerezdeket is. Tetejére

kerül a kenyér vége, majd leöntjük a langyos sós vizzel. Tetejét lefedjük, és kitesszük a napra.

3 nap alatt érik meg, akkor leszűrjük, és az uborkákat a hűtőbe tesszük. A levét felhasználhatjuk savanyú levesekhez, de hidegen üditő, meg is ihatjuk.