Az én krémesem recept

Az én krémesem
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
998

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Likőrös ízesítésű krémes recept.

12 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A hozzávalók

  • 1 csomag 50 dkg-os vajastészta
  • 2 csomag Dolce liqueur krémpor
  • 4 dl Hulala tejszín
  • 5 dl tej
  • 2 ek cukor a tejszínbe
  • 1 dl tejszín a krémporhoz

A mázhoz

  • 20 dkg porcukor
  • 0 kevés tejszínhab
  • 2 ek presszókávé1 dl tejszín a krémporhoz.

Elkészítés

A levelestésza lapokat kettévágjuk, hogy 12 db-ot kapjunk. A sütőlemezre zsírpapírt rakunk és a rátesszük a tésztákat, majd villával megszurkáljuk azokat. 200 fokos sütőben 8 perc alatt készre sütjük.

Ezután éles késsel kettévágjuk őket és megtöltjük a likőrkrémmel, majd a tejszínhabbal. A krémport a tejjel együtt géppel keményre felverjük, majd 1 dl tejszínnel dúsítjuk. (Ettől finomabb lesz.) A tejszínt keményre felverjük. A tészta másik felét rárakjuk és a kávémázzal bevonjuk. A maradék habbal diszítjük őket, és jól behűtjük.

Tipp: a krémport Szlovákiában vettem, Komárno Kauflandban. Nagyon finom, különleges ízvilágot ad neki a likőrös ízesítés.


Az én krémesem recepthez kapcsolódó receptek

Az én krémesem

Az én krémesem

Likőrös ízesítésű krémes recept.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés