Az én mákos gubám recept

Az én mákos gubám
3 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
4355

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez egy régi (retro) recept, egy kicsit másképpen készítjük mostanában, így is finom, gyorsan elkészül, de hamar elfogy!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 5 dl tejszín
  • 25 dkg kifli
  • 12 dkg darált mák
  • 1 db citrom
  • 4 db tojássárgája
  • 10 dkg vaj

Elkészítés

A tejet és a cukrot forpontig melegítjük, hozzáadujuk a vanaliás cukrot is. Levesszük a tüzről hozzávegyítjük a tejszínt, és félretesszük hülni. Ezalatt a kifliket 1 cm vékony karikákra vágjuk és beleszórjuk a tepsibe. A darált mákot összekeverjük a porcukorral, hozzáreszeljük a citrom héját, és cukros-citromos mákkal meghintjük a kifliket.

A tojássárgájákhoz kézi habverővel apránként hozzávegyítjük a kihült teljes keveréket, és megöntözzük vele a tepsiben várakozó mákos kifkliket. Az egészet nagyon alaposan összeforgatjuk és így a másik szétoszlik, a kilfik tocsakossá válnak.

Az ételre rámorzsoljuk a vajat és bő 20 perc alatt megsütjük a sütőben. Tálaláskor mézet kínálunk hozzá.


Az én mákos gubám recepthez kapcsolódó receptek

Az én mákos gubám

Az én mákos gubám

Ez egy régi (retro) recept, egy kicsit másképpen készítjük mostanában, így is finom, gyorsan elkészül, de hamar elfogy!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés