Az én mákos gubám

Az én mákos gubám

Ez egy régi (retro) recept, egy kicsit másképpen készítjük mostanában, így is finom, gyorsan elkészül, de hamar elfogy!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 5 dl tejszín
  • 25 dkg kifli
  • 12 dkg darált mák
  • 1 db citrom
  • 4 db tojássárgája
  • 10 dkg vaj
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tejet és a cukrot forpontig melegítjük, hozzáadujuk a vanaliás cukrot is. Levesszük a tüzről hozzávegyítjük a tejszínt, és félretesszük hülni. Ezalatt a kifliket 1 cm vékony karikákra vágjuk és beleszórjuk a tepsibe. A darált mákot összekeverjük a porcukorral, hozzáreszeljük a citrom héját, és cukros-citromos mákkal meghintjük a kifliket.

A tojássárgájákhoz kézi habverővel apránként hozzávegyítjük a kihült teljes keveréket, és megöntözzük vele a tepsiben várakozó mákos kifkliket. Az egészet nagyon alaposan összeforgatjuk és így a másik szétoszlik, a kilfik tocsakossá válnak.

Az ételre rámorzsoljuk a vajat és bő 20 perc alatt megsütjük a sütőben. Tálaláskor mézet kínálunk hozzá.