Az én túró gombócom recept

Az én túró gombócom
2.5 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
1276

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez egy régi recept, nem újdonság, csak most készítettem. Nem mondhatjuk gyors túró gombócnak.

5 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 25 dkg túró
  • 2 db tojás
  • 6 dkg búzadara
  • 1 csapott evőkanál cukor
  • 6 dkg zsír
  • 6 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés

A túrót enyhén megsózzuk, hozzáadjuk a cukrot, és tiszta kézzel meggyúrjuk. Ráütjük az egész tojásokat, hozzáadjuk a búzadarát, és keveréssel jól eldolgozzuk. Legalább egy órán át pihentetjük. Egy 4-5 literes lábast háromnegyed részéig megtöltünk vízzel, felforraljuk.

Pihentetett tésztából lisztezett, tiszta papírra vagy müanyag tálára kis halmot rakunk, és enyhén tisztes tenyérrel szabályos gombócokat gömbölyíitünk belőle. A gombócokat erősen forrásban lévő vízbe tesszük, a lábast többször megrázogatjuk, amint a víz felforr, a meleget mérsékeljük, a gombócokat lassan egyenletesen főzzük 15 percig, amíg puhának nem érezzük.

Ekkor szűrőkanállal egyenként kiszedjük, jól lecsurgatjuk. Közben elkészítjük a pirított morzsát, és melegen a forró pirított morzsában megforgatjuk.


Az én túró gombócom recepthez kapcsolódó receptek

Az én túró gombócom

Az én túró gombócom

Ez egy régi recept, nem újdonság, csak most készítettem. Nem mondhatjuk gyors túró gombócnak.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Az én túró gombócom recepthez

thumb
blahunka Attiláné - 2011. szeptember 02.
Csak azért irok, mivel a tányéron lévő egy személynek elég, és ebből több túrógombóc lesz, így legalább ebből az adagból 3-4 személynek elegendő. Ez attól függ, hogy ki mennyit bír megenni, én csak ennyire vagyok képes. Tényleg kipróbáltam, mélyhütőben elrakottat is, nem csalódtam benne. Ez egy retró túrógombóc, isteni, de valaki nem tudja elkészíteni azaz ő problémája. Ha viszont van telefon azzal is fel lehet tölteni ma már képeket
ani1956 - 2011. szeptember 02.
Betegségemig egy nagy vállalat konyháján dolgoztam. Nagyon sokat adott a dolgozói étkeztetésére. E mellett itthon is nagy háztartást kell vezetnem, tehát tudok főzni, sütni. Sajnos feltenni nem tudom, mert sem számítógépem, sem fényképezőgépem nincs. Egy könyvtárban lévő közösségi interneten szoktam megnézni a "RECEPTVARÁZS" honlapját, és gondolom, hogy nem kikötés, hogy csak az szólhat hozzá, aki fel is teszi az elkészült ételeit. Semmi rossz indulat nincs bennem, csak szerettem volna megvédeni azt, akinek a receptjeit szinte mindet kipróbáltam, és nagyon jók. Ezt a receptet is kipróbáltam, de sajnos csalódnom kellett benne. Egy személynek talán elegendő. A gyors túrógombóc viszont bevált. Elnézést, ismétlem nem sértésnek szántam.
thumb
blahunka Attiláné - 2011. augusztus 31.
Ha sok lesz belőle, tedd mélyhütőbe és kiveszed, nem fogsz benne csalódni, mivel már kipróbáltam.