Az én vajas pogácsám recept

Az én vajas pogácsám
4 8

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
bankiani

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
17111

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Bevált recept, régóta készítem a család örömére.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg Ráma
  • 2 db tojássárgája
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • kevés cukor
  • 3 teáskanál só
  • 1 pohár 12 %-os kicsi pohár tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés

A lisztet elmorzsoljuk a Ráma vajjal, az élesztőt felfuttatjuk a cukorral ízesített langyos tejben, a tojások sárgáját, a sót, tejfölt, és a reszelt sajt felét belegyúrjuk. Jól nyújtható tésztát kapunk, amit egy éjszakára beteszünk a hütőbe. Másnap kivesszük és hideg állapotban kinyújtjuk 2 cm vastagsagra, tetejét késsel berácsozzuk, kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk, a megmaradt fehérjével a tetejét megkenjük.

Sajttal megszórjuk, hagyjuk pihenni, keleszteni 35-40 percet. 180 fokos előmelegített sütőben 30 percig sütjük, amig világosbarna színe nem lesz. Frissen melegen fogyasztva a legfinomabb, vendégváró étel!


Az én vajas pogácsám recepthez kapcsolódó receptek

Az én vajas pogácsám

Az én vajas pogácsám

Bevált recept, régóta készítem a család örömére.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Az én vajas pogácsám recepthez

suti Marika - 2017. június 16.
finom guszta marcsak ranezesre is,ezt biztos megsutom.koszonom
borimama - 2014. március 09.
sziasztok pont ilyen este készíthető sós receptet kerestem,meglepem a vendégeimet köszi
Katalina! - 2011. november 18.
Én ugy ismerem ezt az éjszakára hütőbe tárolt pogácsát, hogy 0,5 dl rumot kell beletenni, és ettől finom omlós lesz! próbáljátok ki ugy is, és én 2 ek. cukrot is elkeverek a tejfölbe és igy egy kicsit édeskés-vajas pogi lesz belőle! Katalina!
bokor mária - 2011. november 18.
Tegnap meg is sütöttem, nagyon finom. Ajánlom mindenkinek. Egyszerű és nagyszerű.
Mikes Ági - 2011. november 17.
Én régóta sütöm nagy sikerrel hasonló recept alapján, de sajt helyett 3 evőkanál burgonyapelyhet keverek bele - emiatt a tej mennyisége 2 dl. Sajtot csak a tetejére rakok, de jó bőven. Ja, és nem várok másnapig, amikor megkelt, kiszaggatom és sütöm. Mindig igen gyorsan elfogy.
Pintné Tompa Zsuzsanna - 2011. november 17.
NAGYON EGYSZERŰ AZ ELKÉSZÍTÉSE ! BIZTOS HOGY FINOM ÉS MEGSÜTÖM !
bankiani - 2011. október 24.
Köszi Judit! Legközelebb sütök, viszek át Nektek.
nagy Judit - 2011. október 24.
Nagyon jól néz ki a pogácsa, gratulálok. Szomszéd Judit