Az én vajas pogácsám

Az én vajas pogácsám

Bevált recept, régóta készítem a család örömére.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg Ráma
  • 2 db tojássárgája
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • kevés cukor
  • 3 teáskanál só
  • 1 pohár 12 %-os kicsi pohár tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A lisztet elmorzsoljuk a Ráma vajjal, az élesztőt felfuttatjuk a cukorral ízesített langyos tejben, a tojások sárgáját, a sót, tejfölt, és a reszelt sajt felét belegyúrjuk. Jól nyújtható tésztát kapunk, amit egy éjszakára beteszünk a hütőbe. Másnap kivesszük és hideg állapotban kinyújtjuk 2 cm vastagsagra, tetejét késsel berácsozzuk, kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk, a megmaradt fehérjével a tetejét megkenjük.

Sajttal megszórjuk, hagyjuk pihenni, keleszteni 35-40 percet. 180 fokos előmelegített sütőben 30 percig sütjük, amig világosbarna színe nem lesz. Frissen melegen fogyasztva a legfinomabb, vendégváró étel!