Ázsiai pirított tészta recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 50 perc
Megnézték: |
Ázsiai pirított tészta recept
- 20 dkg kínai tojásos tészta
- 0.5 dl étolaj
- 10 dkg marhahús
- 2 evőkanál szójaszósz
- 0.5 evőkanál Erős Pista
- 15 dkg káposzta
- 1 db vöröshagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 marék szójababcsíra
- kínai só
- konyhasó
- 3 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A tésztát lobogó sós vízben puhára főzzük. felforrósítunk egy wokot, beleöntjük az olajat, és amikor már enyhén füstöl, beletesszük az apró darabokra vágott húst.
Amikor a hús már félig megsült, hozzáadjuk a szójaszószt és az erős Pistát, alaposan átforgatjuk, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott káposztát, a cikkekre vágott hagymát és a juliennere vágott répát, és hagyjuk, hogy levet eresszenek. Ha szükséges, egy kevés vizet adhatunk még hozzá.
Megsózzuk a kétféle sóval (óvatosan, mert a szójaszósz is sós), majd hozzáforgatjuk a tésztát és a szójacsírát, hozzáadjuk a fokhagymát, és az egészet átpirítjuk. Forrón tálaljuk.
Ázsiai pirított tészta recepthez kapcsolódó receptek
Ázsiai pirított tészta
Ázsiai pirított tészta recept