Babakalács recept

Babakalács

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
etella

Nehézség:

Elkészítési idő:

5 perc

Megnézték:
929

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt a receptet a Gasztroangyal műsorában láttam. Aki ügyes, és van elég ideje, az a kalács tetejét baba formára is díszítheti. Én sietve készítettem (mindig türelmetlen vagyok az új receptekkel), ettől függetlenül a család fél nap alatt befalta. Nagyon időigényes a kelesztés miatt, de a végeredmény feledteti a fárasztó munkát.

12 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Tészta:

  • 6 dkg élesztő
  • 7.5 dl tej (vagy amennyit a tészta felvesz)
  • 200 dkg finomliszt
  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál só
  • 20 dkg sertészsír
  • 1 db tojás a tetejét megkenni

1. töltelék:

  • 30 dkg mák
  • 25 dkg porcukor

2. töltelék:

  • 30 dkg dió
  • 25 dkg porcukor

3. töltelék:

  • 20 dkg mazsola (vagy aszalt szilva)

Elkészítés

Az élesztőt kevés langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk, majd hozzáadjuk az átszitált lisztet, a tojásokat, a cukrot, a sót és annyi langyos tejjel, amennyit felvesz, kalácstésztát dagasztunk.

Amikor már szépen összeállt a tészta, akkor adjuk csak hozzá az olvasztott zsírt, és tovább dagasztjuk, amíg a tészta elválik a kéztől és az edény falától. Langyos helyen, letakarva 1 órát hagyjuk kelni.

Amikor a tészta szépen megkelt, kicsit átgyúrjuk, egy nagyobb hengerré sodorjuk, és 4 egyenlő részre vágjuk.

Három darab tésztát nagyjából ujjnyi vastagra nyújtunk, az egyiket a porcukorral elkevert mákkal, a másikat a porcukorral elkevert dióval, a harmadikat pedig a mazsolával vagy aszalt szilvával egyenletesen megkenjük, és feltekerjük.

Ezt a három szálat összefonjuk, és egy kizsírozott tepsibe fektetjük. A negyedik részből formázhatjuk a tetejére, hogy baba formát kapjon. Ezután ismét 1 órát hagyjuk kelni.

Mielőtt a sütőbe tennénk, a tetejét megkenjük a felvert tojással, és előmelegített sütőben körülbelül 1 órát sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.


Babakalács recepthez kapcsolódó receptek

Babakalács

Babakalács

Ezt a receptet a Gasztroangyal műsorában láttam. Aki ügyes, és van elég ideje, az a kalács tetejét baba formára is díszítheti. Én sietve készítettem (mindig türelmetlen vagyok az új receptekkel), ettől függetlenül a család fél nap alatt…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés