BABAPISKÓTÁS GESZTENYÉS KRÉMES recept

5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
kato

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
2537

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 50 dkg mélyhűtött leveles vajas tészta (1 csomag )

A krémhez:

  • 30 dkg fagyasztott gesztenyepüré
  • 25 dkg babapiskóta
  • 3 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag főzés nélküli vaníliás krémpor
  • 4 evőkanál rum
  • cukor ízlés szerint
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés

A tésztát felengedjük, elfelezzük, majd 2 egyforma, 2-3 mm vastag lapot nyújtunk belőle. Vízzel permetezett sütőlapra tesszük, és villával sűrűn megszurkáljuk, hogy sütés közben ne hólyagosodjon fel. 20 percig hideg helyen pihentetjük, majd forró sütőben (200-220 °C), egyenként, 8-10 perc alatt világosbarnára sütjük.

A felengedett gesztenyepürét krumplinyomón áttörjük, tetszés szerinti cukorral, 3 evőkanál rummal és a puha vajjal jól kikeverjük. A pudingport a tejjel a tasakon levő útmutató szerint elkészítjük.

Az egyik tésztalapot egyforma kockákra vágjuk, ez lesz a krémes teteje. A másik tésztát megkenjük a gesztenyés krémmel és kirakjuk a babapiskótával.

A piskótára locsoljuk a maradék rumot, és beterítjük a pudinggal. A tetejére rárakosgatjuk a tésztából vágott négyzeteket. 2-3 óráig hűtőben tartjuk, tálaláskor a kockák mentén felszeleteljük és meghintjük porcukorral.


BABAPISKÓTÁS GESZTENYÉS KRÉMES recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés