Babapiskótával rétegezett birsalmahabkrém recept
Beküldő: Jámborné Budai Mónika Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Kiskuktánál találtam egy nagyon jó Birsalmahabtorta receptet,mindenféleképpen a krémre voltam kíváncsi. Nem volt időm,hogy a tortát elkészítsem,ezért azt találtam ki,hogy babapiskótával fogom rétegezni a krémet. Minden elismerésem "Kiskuktának" mert a birsalmakrém nagyon finom. Biztosan elfogom készíteni a tortát is.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 24 db babapiskóta
A krém hozzávalói:
- 4 dl birsalmabefőtt l+ 250 ml birsalmabefőtt leve
- 4 db tojássárgája
- 5 dkg liszt
- 4 csapott evőkanál cukor
- 20 g étkezési zselatin
- 1 dl tej
- 6 dl nagyon hideg tejszín
- 3 evőkanál porcukor
Elkészítés
A lisztet a tojássárgáját és egy kis birsalmalevet csomómentesre kavarjuk, majd hozzáadjuk a cukort, és a többi birsalmalevet, és sűrű péppé főzzük,majd kihűtjük. A zselatint a tejbe elkeverjük, majd oldódásig melegítjük, langyosra hűtjük. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, majd pár kanálnyit elkeverünk a birsalmás pépbe, majd a két krémet összekeverjük. Végül hozzákeverjük a zselatint.
Egy téglalap alakú formát folpackkal kibélelünk és 12 db babapiskótát szorosan egymás mellé rakunk, és fele krémet elkenjük rajta. Újból piskótákat rakunk a krém tetejére szorosan egymás mellé. Végezetül a maradék krémmel beborítjuk. Hűtőszekrényben egy pár óráig hagyjuk dermedni, majd vizes késsel felszeleteljük.