Babapiskótával rétegezett birsalmahabkrém

Babapiskótával rétegezett birsalmahabkrém

Kiskuktánál találtam egy nagyon jó Birsalmahabtorta receptet,mindenféleképpen a krémre voltam kíváncsi. Nem volt időm,hogy a tortát elkészítsem,ezért azt találtam ki,hogy babapiskótával fogom rétegezni a krémet. Minden elismerésem "Kiskuktának" mert a birsalmakrém nagyon finom. Biztosan elfogom készíteni a tortát is. 

16 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 24 db babapiskóta

A krém hozzávalói:

  • 4 dl birsalmabefőtt l+ 250 ml birsalmabefőtt leve
  • 4 db tojássárgája
  • 5 dkg liszt
  • 4 csapott evőkanál cukor
  • 20 g étkezési zselatin
  • 1 dl tej
  • 6 dl nagyon hideg tejszín
  • 3 evőkanál porcukor
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A lisztet a tojássárgáját és egy kis birsalmalevet csomómentesre kavarjuk, majd hozzáadjuk a cukort, és a többi birsalmalevet, és sűrű péppé főzzük,majd kihűtjük. A zselatint a tejbe elkeverjük, majd oldódásig melegítjük, langyosra hűtjük. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, majd pár kanálnyit elkeverünk a birsalmás pépbe, majd a két krémet összekeverjük. Végül hozzákeverjük a zselatint.

Egy téglalap alakú formát folpackkal kibélelünk és 12 db babapiskótát szorosan egymás mellé rakunk, és fele krémet elkenjük rajta. Újból piskótákat rakunk a krém tetejére szorosan egymás mellé. Végezetül a maradék krémmel beborítjuk. Hűtőszekrényben egy pár óráig hagyjuk dermedni, majd vizes késsel felszeleteljük.