Babérba göngyölt lazac recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 50 perc
Megnézték: |
Hallotta már? Babérban halat sütni jó!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 10 dkg babérlevél
- 7 db citrom
- 1.3 kg bőrös lazacfilé
- só, bors
- olívaolaj
Elkészítés
Egymástól ujjnyi távolságra lefektetünk 8 konyhai
kötözőzsineget, majd a lazac méretének megfelelően lefedjük a babérlevél egy részével.
A citromot karikára vágjuk, és a babérlevelek tetejére rendezzük. A lazac bőrét sózzuk, borsozzuk, majd a halat a bőrös felével a citromágyra fektetjük. A másik oldalát megkenjük olívaolajjal, és azt is sózzuk, borsozzuk.
A lazac tetejére is citromkarikákat rendezünk, ráteszszük a maradék babérlevelet, majd óvatosan körbekötözzük, és 2 órára hűtőbe tesszük. Sütés előtt valamivel kivesszük, és megvárjuk, míg szoba-hőmérsékletű lesz.
A sütőt grillfokozaton 80 °C-ra melegítjük. A halat egy
tepsire helyezzük, és kb. 20 perc elteltével megforgatva,
készre sütjük.
A sütőből kivéve elvágjuk a zsinórokat, a lazac tetejéről
eltávolítjuk a citromkarikákat és a babérleveleket, majd finoman meglocsoljuk olívaolajjal és tálaljuk.