Babérba göngyölt lazac recept

Babérba göngyölt lazac

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1427

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Hallotta már? Babérban halat sütni jó!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 10 dkg babérlevél
  • 7 db citrom
  • 1.3 kg bőrös lazacfilé
  • só, bors
  • olívaolaj

Elkészítés

Egymástól ujjnyi távolságra lefektetünk 8 konyhai

kötözőzsineget, majd a lazac méretének megfelelően lefedjük a babérlevél egy részével.

A citromot karikára vágjuk, és a babérlevelek tetejére rendezzük. A lazac bőrét sózzuk, borsozzuk, majd a halat a bőrös felével a citromágyra fektetjük. A másik oldalát megkenjük olívaolajjal, és azt is sózzuk, borsozzuk.

A lazac tetejére is citromkarikákat rendezünk, ráteszszük a maradék babérlevelet, majd óvatosan körbekötözzük, és 2 órára hűtőbe tesszük. Sütés előtt valamivel kivesszük, és megvárjuk, míg szoba-hőmérsékletű lesz.

A sütőt grillfokozaton 80 °C-ra melegítjük. A halat egy

tepsire helyezzük, és kb. 20 perc elteltével megforgatva,

készre sütjük.

A sütőből kivéve elvágjuk a zsinórokat, a lazac tetejéről

eltávolítjuk a citromkarikákat és a babérleveleket, majd finoman meglocsoljuk olívaolajjal és tálaljuk.


Babérba göngyölt lazac recepthez kapcsolódó receptek

Babérba göngyölt lazac

Babérba göngyölt lazac

Hallotta már? Babérban halat sütni jó!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés