Bableves recept

Bableves
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2808

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Háromféle bab az alapja a kellemesen zöld bablevesnek, amelynek a metélőhagyma friss illatot kölcsönöz. 

4 személyre

  • 1 l zöldségalaplé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 25 dkg zöldbab
  • 35 dkg mélyhűtött fejtett bab
  • 40 dkg konzerv flageolet bab
  • 1 kis csomó metélőhagyma
  • só, fekete bors

Elkészítés

Az olajat egy nagyobb fazékban lassan felforrósítjuk, az alaplét egymásik fazékban felmelegítjük. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és az olajhoz adjuk.

A zöldbabot megpucoljuk, megmossuk, 2,5 cm-es darabokra vágjuk, és a fejtett babbal együtt a nagyobb fazékba tesszük. A tűzhelyet magasabb fokozatra kapcsoljuk, és a babot néhány percig a hagymával az olajban pirítjuk.

Hozzáöntjük a levest, 5 percig forrni hagyjuk, majd a hőfokot kisebbre vesszük, és az ételt további 10 percig főzzük.

A fazekat a tűzhelyről levéve, a flageolet babot a levével együtt a leveshez adjuk. Jól összekeverjük.

A leves felét áttörjük, majd visszaöntjük a fazékba. Sóval, borssal ízesítjük és ismét felforraljuk. A metélőhagymát megmossuk, felaprítjuk, és a levesbe szórjuk.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN(4 ADAGNÁL): 233 kcal/979 kJ energia, 29 g szénhidrát, 13 g fehérje, 8 g zsír (ebből 1 g telített zsírsav), vitaminok: B-vitaminok, C- és E-vitamin


Bableves recepthez kapcsolódó receptek

Bableves

Bableves

Háromféle bab az alapja a kellemesen zöld bablevesnek, amelynek a metélőhagyma friss illatot kölcsönöz. 

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés